In 2020 bestond ‘Eendracht maakt Macht’ Riel 150 jaar; op zondag 3 oktober jl. werd het gevierd. Een jaar later, maar dat had natuurlijk alles te maken met de coronapandemie. Bondsdirecteur Arnoud Strijbis overhandigde in het verenigingsgebouw het aandenken dat hoort bij het 150-jarig bestaan van de vereniging.

 

E.M.M. Riel is een kleine vereniging met een eigen clubgebouw aan het Zandeind te Riel. Het gebouw staat naast het vroegere café van Wieske de Roy, waar de oorsprong ligt. E.M.M. heeft zijn bestaansrecht sinds 1 Mei 1870 en is ontstaan na een onenigheid met een andere schutterij “Recht door Zee”. Een zekere heer Vermeulen werkte eendrachtig samen met enkele kameraden; ze besloten een eigen vereniging op te richten. Hieraan is ook de naam Eendracht Maakt Macht aan ontleend. Vroeger kende elk dorp of stad wel een of meerdere schutterijen. Zo ook in Riel. Het ledenbestand bedroeg 34 leden in 1970, nu is er nog een derde over. Ook in Riel maakt men zich sterk voor nieuwe aanwas.

Klein én actief
In het jubileumjaar heeft de vereniging gezorgd voor een groot artikel in het huis-aan-huis-blad in Riel en omgeving. Door de pandemie was het evenwel niet mogelijk om activiteiten te ontplooien. Met het vieren van de het jubileum met de eigen leden geeft E.M.M. de aftrap om – nu het sporten weer kan – ook de komende tijd mensen te trekken naar de eigen accommodatie, waar op drie doelen uitstekend kan worden geschoten.

Aandenken
Onder het genot van een stuk jubileumtaart en koffie werd gesproken over successen uit het verleden en ambities voor de toekomst. Het aandenken voor het 150-jarig bestaan kreeg een mooie plaats tussen de vele bekers die in het verleden zijn gewonnen.

Namens alle NHB-leden feliciteren we E.M.M. Riel met het jubileum.

Jubileum vieren?
Heeft uw vereniging ook een jubileum te vieren? Laat het dan weten aan het bondsbureau, want voor verenigingen die veelvoud van 25 jaar bestaan, krijgen een aandenken van de NHB. Meer informatie is hier te vinden.