Afgelopen dinsdag nam het kabinet besluiten ten aanzien van nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Woensdag hebben we hier al een en ander over verteld in de nieuwsbrief. Diezelfde dag is door druk van de Tweede Kamer besloten dat er buiten wel gesport mag worden zonder coronatestbewijs (CTB). Binnen is dat bewijs echter verplicht voor sporters, maar niet voor vrijwilligers, trainers en wedstrijdtechnisch kader.

In deze corona update geven wij de huidige maatregelen aan die gelden voor de handboogsport. Ons is – net als alle andere sportbonden – aangegeven dat er de komende tijd extra zal worden gelet op de sportwereld. Als het aantal besmettingen niet terugloopt, zouden nog strengere maatregelen kunnen volgen. Dat hopen wij natuurlijk niet.

Belangrijkste headlines

  • Hou je aan de basisregels
  • Een Coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor binnensport voor iedereen vanaf 18 jaar, uitgezonderd trainers, coaches, vrijwilligers en wedstrijdtechnisch kader
  • Competitie gaat door, maar kan in bepaalde regio’s waar ‘uit’ en ’thuis’ wordt geschoten wellicht worden aangepast.

Lees de gehele update hier: Corona Update donderdag 4 november 2021.