Nadat eerder vandaag de jongere leeftijdscategorieën al in actie kwamen was het in de middag aan Sanne de Laat en Steve Wijler. Sanne wist overtuigend het brons te pakken en Steve moest na een bijna foutloze finale genoegen nemen met het zilver.

Sanne de Laat kwam in de middag als eerste Nederlandse schutter uit in Nimes. De 26-jarige compound schutster kwalificeerde zich als derde eerder dit weekend. In de kwartfinales wist zij met 146 tegen 144 te winnen van de Franse Lola Grandjean. In de halve finale moest zij haar meerdere erkennen in de Belgische Sarah Prieels waar zij met 144 tegen 147 van verloor. Sanne schoot een uiterst sterke bronzen finale tegen de Franse Sophie Dodemont. Na twee ronden 28, en drie perfecte ronden 30 op een rij, was de winst in deze bronzen finale voor Sanne de Laat.

“Het was eerst even inkomen, het trainingsveld was qua licht heel anders dan het finale veld maar toen ik hem in het derde rondje te pakken had ging het verder prima. En ik ben super blij met de uitkomst!” – Sanne de Laat

Steve Wijler, die onder andere de 2021-editie wist te winnen, kwalificeerde zich als derde voor de finales. In de kwartfinale kwam hij landgenoot Jonah Wilthagen tegen waarin Steve slechts 1 punt liet liggen en met 6-2 won. Vijf perfecte rondjes 30 waren er nodig om de halve finale te winnen tegen de Kroatische Alen Remar, alvorens Steve de als eerst gekwalificeerde Felix Wieser als tegenstander kreeg in de gouden finale. Een finale die begon met een ronde waarin Steve een punt liet liggen. Dat zou de enigste 9 zijn in de hele gouden finale want beiden schutters waren verder foutloos, met als resultaat het zilver voor Steve Wijler.

“Nimes was een goed toernooi voor mij. Ik voelde mij goed. Het is echt een toernooi geworden van niet ‘missen’ helaas heeft die ene 9 mij de winst gekost” – Steve Wijler