Het jaar 2021 is alweer even achter de rug en dat betekent dat verenigingen, (top)sporters & vrijwilligers zich weer een jaar hebben ingezet voor de handboogsport en mooie prestaties hebben neergezet.

Een jaar met ups en downs, er is veel gebeurd in de handboogsport. Daarom organiseert Handboogsport Nederland wederom de Handboog Awards. Samen nomineren en stemmen wij op de kanshebbers voor zes verschillende awards. Drie gekozen door jullie, drie gekozen door de technische staf, en alle awards worden uitgereikt op het NK Indoor

 

Nominatie en stemronde

Nominaties kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 11 februari 2022. Stuur hiervoor een e-mail met (korte) motivatie (tekst, beeld of video) naar handboogawards@handboogsport.nl onder vermelding van de award categorie. Op maandag 14 februari 2022 worden de 3 kanshebbers van onderstaande categorieën bekend gemaakt. Daarna kan iedereen stemmen tot en met zondag 20 februari 2022 op de kanshebbers.

Breedtesporter van het jaar
De amateur, de wedstrijdsporter of de beginner doet soms iets dat zó bijzonder is dat het waard is om die prestatie breed uit te dragen. Het mooie van de handboogsport is dat iedereen op zijn eigen niveau een prestatie kan neerzetten. Wie was die breedtesporter van het jaar volgens jou?

Vrijwilliger van het jaar
Vrijwilligers dragen verenigingen en evenementen. Zonder vrijwilligers is het runnen van een vereniging en het organiseren van evenementen niet mogelijk. Vrijwilligers zijn het cement in de sport. Bestuurders, trainers, ouders, barmedewerkers, de materiaalman, blazoen vervangers: niemand kan gemist worden. Met deze Award willen we die mensen eren die met zoveel passie en energie zich inzetten voor onze mooie sport.

Vereniging van het jaar
Verenigingen zijn het kloppend hart van de Handboogsport. Dagelijks worden er mooie initiatieven bij de verenigingen opgezet die groei voor de handboogsport betekenen. De titel ‘Vereniging van het Jaar’ gaat naar de vereniging die zich afgelopen jaar op een bepaalde manier heeft onderscheiden. De vereniging die wint, krijgt niet alleen de Award maar ook 250 euro te besteden voor de vereniging.

 

Gekozen door technische staf

Dit jaar worden de kanshebbers in drie categorieën gekozen door de technische staf van Handboogsport Nederland. Dit gaat om:

  • Handboogsporter van het jaar
  • Talent van het jaar
  • Handboogmoment van het jaar