Van ons 100-jarig jubileumjaar willen wij een gepast feestje maken met zo veel mogelijk mensen erbij. Naar aanleiding van reacties van sporters en publiek de afgelopen jaren en het feit dat de NHB 100 jaar bestaat, zullen wij dit jaar een eendaags Nederlands Kampioenschap Indoor organiseren. Zaterdag 5 maart, exact 100 jaar na oprichting van Handboogsport Nederland, zal er door alle categorieën worden geschoten om de nationale titels.

5 maart 1922 is de dag waarop de Algemeene Nederlandsche Bond van Handboogschutterijen, de voorloper van de NHB, precies 100 jaar geleden werd opgericht. Om 5 maart 2022 tot een echte dag van de handboogsport te maken, hebben we een prachtig sportief programma met een groot podium voor zowel de jeugd als de senioren. Kwalificaties, eliminatierondes en finales om de medailles worden allemaal op dezelfde dag geschoten.

Verloop van het NK
De inhoud van dit nationale kampioenschap zal niet veranderen. Schutters schieten nog steeds in een van de twee kwalificatiesessies gevolgd door eliminatierondes, met aan het einde van de finales de prijsuitreiking. Samengevat het programma* voor de dag:
08:30 Kwalificatie sessie 1
11:15 Kwalificatie sessie 2
15:30 Eliminatierondes Onder 18 (cadetten) en Onder 21 (junioren)
16:40 Eliminatierondes Dames en Heren senioren
18:20 Medaillefinales Onder 18 (cadetten) en Onder 21 (junioren)
20:15 Medaillefinales Dames en Heren senioren
Het gaat een langere dag dan we gewend zijn, maar bovenal een hele leuke dag met momenten van sportieve focus, en feestelijke ontspanning. Als je daar nog ideeën bij hebt, zijn die van harte welkom.
*Hier kun je het gedetailleerde tijdschema vinden

100-jarig bestaan vieren
Aan het begin van de avond wordt er gezorgd voor een omlijsting in het kader van het 100-jarig bestaan. Daarom zal er ook in de foyer boven mogelijkheid zijn voor ontmoeting en gesprek, voor het vieren van het 100-jarig jubileum. Iedereen is daarbij welkom en gasten van buiten de NHB worden uitgenodigd. Ook worden dan de Handboog Awards 2021 uitgereikt.

Bijdragen aan dit unieke NK Indoor?
Heb jij tijd beschikbaar, en wil jij bijdragen aan dit unieke Nederlands Kampioenschap Indoor? Dat kan! Wij zijn nog opzoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen bij de uitvoer van het NK. Bijvoorbeeld als chaperonne, begeleider van sporters naar de dopingtest of mensen die helpen bij het neerzetten van de naambordjes of mensen die al onze gasten willen verwelkomen. Er is veel mogelijk en samen maken wij er een onvergetelijk NK van. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar wedstrijdzaken@handboogsport.nl.

Kom op 5 maart naar De Maaspoort
Kortom, kom zaterdag 5 maart genieten van het Nederlands Kampioenschap Indoor in De Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch en vier samen met met leden uit heel het land het 100-jarig jubileum van Handboogsport Nederland.