Afgelopen zondag vond het Nederlands Kampioenschap Barebow Indoor plaats in het Limburgse Ysselsteyn in de accommodatie van ‘Ons Genoegen’. Het werd een mooie dag die vlot verliep.

Na de twee kwalificatiesessies plaatsten de beste 16 sporters zich voor de finales. Bij de heren was het Daan Saft, de Nederlands indoorkampioen recurve 2020, die de lijst aanvoerde met een 277/259. Binnen de top drie waren de verschillen groot, in het middenveld lagen de uitslagen dicht bij elkaar. Bij de dames was het Sjan Huijbregts die zich als eerste kwalificeerde met meer dan 40 punten verschil op Judith Mulder. Sjan en Judith lieten in de kwalificatie het verschil met de rest van de deelnemers al zien en zouden later tegen elkaar uitkomen in de gouden finale.

Sjan schoot zich zonder veel problemen door de finales en trof de als tweede gekwalificeerde Judith in de gouden finale. Daar verliep het niet helemaal naar wens voor Sjan, terwijl Judith rustig bleef, de winst met 6-2 winst naar zich toe trok en dus Nederlands kampioen werd. Bij de heren maakte Daan het nog even spannend in de kwartfinale waar hij vier setpunten tegen kreeg in de match tegen Paul de Graef. Ook de nummer twee uit de kwalificatie, Nico Schutte, maakte het spannend in de kwartfinale, maar won toch. In de halve finale moest Nico zijn meerdere erkennen in de als zesde gekwalificeerde Damien Davenschot. De nog maar kort schietende Damien verraste op dit NK en trof Daan Saft in de gouden finale. Daan bleef rustig en zelfs nog een duimpje opstak vanaf de schietlijn won de strijd om de Nederlandse titel met 6-0.

Heren

  1. Daan Saft
  2. Damiën Davenschot
  3. Nico Schutte

Dames

  1. Judith Mulder
  2. Sjan Huijbregts
  3. Jessica Smits

De volledige uitslag vind je op IANSEO

Medailles en Jubileumleeuw X werden uitgereikt door NHB bestuurslid Bas van den Berg en Ons Genoegen bestuurslid Bas Tonnaer.

Foto’s van het NK Barebow Indoor zijn te vinden op de Handboogsport Beeldbank.