Op dag 1 van de eerste World Cup van het outdoorseizoen in het Turkse Antalya stond vandaag de kwalificatie van de compoundklasse op het programma. Mike Schloesser was – in de deels door regen en wind geteisterde kwalificatie – de beste van het hele veld, terwijl Sanne de Laat als beste Nederlandse op plek 12 rankte. De kop voor TeamNL Compound is er af.

Bij de compound heren was de World Cupwinnaar van het afgelopen jaar Mike Schloesser met afstand de beste. Mike schoot 711 punten en 41 X’en, waarmee hij na 72 pijlen zes punten meer heeft dan de verrassend als tweede gekwalificeerde Jean Pizarro uit Puerto Rico. Sil Pater was de tweede Nederlander kwalificeerde zich als 39e met 688 punten, Stef Willems werd 49e met 685 punten en Jay Tjin-A-Djie 72e met 676 punten. Jay begon zeer sterk en stond na de eerste sessie (36 pijlen) op plaats 20. In de tweede helft daalde hij flink, mede door de zeer wisselende weersomstandigheden in Antalya. Ook Stef had het lastig met de regen maar een zeer prima debuut. Daarmee staat de Nederlandse compound herenploeg als zesde in de teamranking.

Sanne de Laat is de hoogst genoteerde Nederlandse bij de compound dames. Zij kwalificeerde zich als twaalfde met 686 punten en 22 X’en, ondanks een misser die roet in het eten gooide voor een betere ranking. Martine Stas-Couwenberg kwalificeerde zich als 36e met 669 punten en de jonge Laura Schuit, die net als Stef en Jay voor het eerst op een World Cup uitkomt, als 50e met 650 punten. Daarmee staan de dames achtste in de teamkwalificatie.

Het TeamNL mixed team (Mike en Sanne) rankte net achter Turkije als tweede.

De omstandigheden in Antalya waren uitdagend. De dag begon zonnig en met weinig wind, maar in het tweede deel van de kwalificatie kwam er meer wind en pittige regen. Zeer wisselende omstandigheden dus.