Mike Schloesser zal zaterdag in de halve finale uitkomen tegen de Amerikaanse Steve Marsh. Mike kwalificeerde zich als eerste voor de individuele eliminaties eerder deze week en schoot zich vandaag sterk door de 1/16 en 1/8 finale. In de kwartfinale kreeg hij Chieh-Lun Chen uit Chinese Taipei als tegenstander waarbij de score op 147-147 kwam met een shoot-off als gevolg. Mike won de shoot-off met een pijl midden in de tien.

Jay Tjin-A-Djie won zijn match in de 1/32 finale tegen de Colombiaan Daniel Munoz met met 148-146. In de 1/16 finale trof Jay Chieh-Lun Chen waar hij met 147-148 van verloor. Chieh-Lun Chen zou later in de kwartfinale de tegenstander van Mike Schloesser worden. Stef Willems kwalificeerde zich eerder deze week als 52e maar verloor in de 1/32 finale van de Indiase Aman Saini. Zowel Jay als Stef deden het goed vandaag met niveau wat verwacht mag worden.

Eerder vandaag kwamen zowel de recurve heren als de recurve dames als team in actie. Na een rommelige start van het toernooi met minimale voorbereiding door problemen met de bagage verloren beiden hun match. Het herenteam ging goed van start echter waren de Spanjaarden sterk en vol overtuiging. De dames moesten even op gang komen maar boden sterk tegenstand tegen een heel sterk land als Japan. “Uiteindelijk een shoot-off die ze verloren maar ze hebben het echt heel goed gedaan!” – Coach Peter Elzinga

De recurve sporters gaan vrijdagmiddag verder met de individuele eliminaties.