Op het Europees Kampioenschap Outdoor in het Duitse München hebben de Nederlandse dames en heren zich gekwalificeerd voor het continentale toernooi. Na de training op maandag, de kwalificaties op dinsdag gaat het toernooi op woensdag verder met de individuele en team eliminaties.

De dames en heren met de compound boog kwamen als eerst in actie op een nat wedstrijdveld. Bij zowel de dames compound, als de heren compound staan onze sporters in de top 10. Mike Schloesser kwalificeerde zich als eerste met 712 punten, Sanne de Laat kwalificeerde zich als zesde met 696 punten. Sil Pater en Stef Willems eindigden met slechts twee punten verschil (684 en 682) als 57ste en 61ste. Jody Beckers kwalificeerde zich met 687 als 17e en Martine Stas-Couwenberg met 674 als 30ste. Met deze scores zijn het Sanne de Laat en Mike Schloesser die samen ook als compound mixed team in actie gaan komen, zij kwalificeren zich samen als derde.

Voor de recurve heren en dames van TeamNL Handboog begon de kwalificatie met beter weer. Gabriela Schloesser schoot een stabiele wedstrijd en kwalificeerde zich als 16e. Laura van der Winkel en Quinty Roeffen hadden een moeizame start maar herstelde zich om gezamenlijk als achtste te eindigen in de team kwalificatie.
Bij de heren recurve was het een strijd met ups and downs waarbij Rick van der Ven en Gijs Broeksma goed in de wedstrijd zijn gekomen. Beiden sloten de dag af met de winst in de 1/48 finales. Steve Wijler daarentegen kwam niet echt in de wedstrijd en had een aantal onverklaarbare mindere pijlen. Daarmee eindigde dit EK voor hem in de 1/48 finales. Het heren recurve team kwalificeerde zich als zevende, evenals het mixed team bestaande uit Gabriela en Rick.