Op de laatste dag van het Europees Kampioenschap Outdoor in het Zuid-Duitse München pakten Rick van der Ven en Gabriela Schloesser op magnifieke wijze de Europese titel mixed recurve teams. Tegen gastland Duitsland ontpopte de wedstrijd zich in een thriller.

Na een zeer sterk begin van de wedstrijd kwam TeamNL op een 4-0 voorsprong. De derde set ging naar de Duitsers, waardoor in de vierde set een gelijkspel genoeg zou zijn voor het Nederlandse duo. Terwijl de Duitsers na vier pijlen 38 punten moesten zowel Gaby als Rick een 10 schieten. Juist op het moment dat de Nederlanders klaarstonden voor hun laatste pijlen viel het tijdsysteem uit. Dat onze landgenoten koele kikkers zijn, bleek wel. Gaby schoot een 10, waarna Rick zijn laatste pijl op de lijn dus in de 10 schoot. De Europese titel was binnen voor Gaby en Rick. Een geweldige prestatie!