Het programma van de World Games in Birmingham USA is compact. In slechts twee dagen wordt een open ronde, een individuele en een mixed team competitie afgewerkt tot aan de 1/2 finales.

Terugblik op de kwalificaties
Ondanks de hoge temperaturen lagen de scores zeer hoog. Bij de 24 dames compound scoorde maar liefst 7 sporters boven de 700. Jody Beckers plaatste zich als 14de met 691 en Sanne de Laat met 685 als 18de. Bij de heren maakte Mike Schloesser het spannend door met 713 gelijk te eindigen met de Canadees Christopher Perkins. De X-count was in het voordeel van Mike en dus een eerste kwalificatieplaats. Het mixed team bestaande uit Mike en Jody kwam direct na de open ronde in actie tegen thuisland USA dat met 158-154 verslagen werd. Lees hier meer over het begin van de eerste wedstrijddag.

Individuele eliminaties
Na de mixed was het de beurt aan de individuele eliminatie-rondes. Toen werd duidelijk dat veel sporters last hadden van de extreme warmte. In de 1/16 verliest Jody met 137-147 tegen de sterke Mexicaanse Becerra en eindigt haar individuele toernooi als 17de. Sanne wint met 143-142 van de Zuid Afrikaanse Van Kradenburg die na het schieten van de laatste pijl door warmte bevangen instort en naar het ziekenhuis wordt vervoerd. Hierdoor ligt de competitie kort stil. Het stilleggen van de competitie zou nog twee keer gebeuren, maar dan vanwege onweer-gevaar.

Als er uiteindelijk weer gestart wordt, treft Sanne de Colombiaanse wereldkampioen individueel, team- en mixed-team Sarah Lopez, die net een maatje te groot blijkt te zijn. Sanne blijft in eerste instantie mooi bij, maar verliest uiteindelijk met 145-148. Daarmee eindigt voor haar de World Games met een 7de plaats. Na een bye wint Mike zijn 1/8 finale van de Koreaan Kim met 150-146. Bij de volgende tegenstander laat Mike een extreem hoge nauwkeurigheid zien; een 149 met 12x de X. Zijn tegenstander, de IndiĆ«r Verma, matcht deze nauwkeurigheid niet maar schiet wel voldoende 10-en om ook op 149 te eindigen. De shoot-off die daarop volgt is met enkele mm’s in het voordeel van Verma. Niet geheel tevreden eindigt Mike zijn individuele World Games 2022 op een 5de plaats.

Gouden finale voor Mike en Jody
Omdat er de volgende dag noodweer (veel onweer en wind) wordt verwacht, en om dus tijd te winnen in dat schema, wordt de 1/2 finale van de mixed team aan het einde van de dag ingelast. Dus een dag die om 08:00 op het veld begint wordt afgesloten met een belangrijke 1/2 finale 11 uur later. In die halve finale verslaan Mike en Jody het team van Mexico met 157-156. Daarmee staat het Nederlandse mixed-team morgen in de gouden finale op de World Games 2022.

 

TeamNL Handboog wint medaille mixed compound team

Mike Schloesser en coach Marcel van Apeldoorn na deze match waarin het mixed compound team de eerste medaille voor TeamNL Handboog op de World Games won