Ben jij onze nieuwe bondstrainer in de handboogsport? De bondstrainer werkt vanuit Papendal en de vier Regionale Trainingscentra (RTC) die de Nederlandse Handboog Bond heeft in Almere, Schijndel, Weert en Zoetermeer. Wij zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die verantwoordelijk is voor het opleidingsprogramma en in staat is om verbinding te maken met RTC’s en verenigingen. Herken jij getalenteerde en ambitieuze handboogsporters? Reageer dan op deze vacature!

Wie ben jij?
Je bent een trainer met goede organisatorische, verbindende, sporttechnische en pedagogisch didactische vaardigheden. Als persoon ben je proactief, ondernemend, communicatief vaardig en beschik je over verbindende capaciteiten. Je acteert minimaal op het niveau van handboogtrainer 3 (en/of soortgelijk) – een hoger afgeronde opleiding is een pré – en beschikt over ervaring in het begeleiden van jonge sporters. Voor het maken van een individueel trainingsplan draai jij je hand niet om. Ook weet je hoe jij prestatiegedrag en fysieke en krachttraining kan integreren in een goed handboogprogramma.

Je focus ligt op het herkennen, begeleiden en opleiden van handboogsporters met ambitie en potentie om in 2028 en 2032 het mondiale podium te halen. Vanuit het opleidingsprogramma zorg jij ervoor dat deze sporters de overstap kunnen maken naar een topsportprogramma. Jij bent als bondstrainer een belangrijke schakel in hun leertraject. Je haalt energie uit het werken met jonge sporters, hun ouders, betrokken experts, RTC-hoofdtrainers en coaches. Je bent in staat een positief en veilig leerklimaat te creëren met een balans tussen persoonlijke ontwikkeling en sport. Hierbij heb je oog voor innovatie en verbetering, waarbij het belang van de sporter en de handboogsport centraal staat.

Als je niet volledig aan de gewenste criteria voldoet maar wel over de ambitie beschikt om de functie bondstrainer in te vullen doen wij het verzoek om toch te solliciteren!

Wat ga je doen?
Je verzorgt de handboogtrainingen voor talentvolle jeugd op Papendal en geeft sporttechnisch sturing aan de programma’s die de RTC’s aanbieden. Mogelijk ben je ook (assistent-)coach tijdens internationale jeugdwedstrijden, waarbij aanwezigheid is afgestemd met de andere leden van de technische staf en het trainings- en wedstrijdprogramma. Je werkt mee aan de NHB-topsportvisie en draagt deze visie uit. Ook werk je aan het programma waarin sporters kennis maken met de RTC’s en het talentenprogramma waarin sporters hun eerst stap richting topsport zetten. Je begeleidt sporters in hun (topsport)ambitie om het beste uit zichzelf te halen. De RTC’s zijn een stap op weg naar het mondiale podium. Hierbij heb je ook oog voor de maatschappelijke ontwikkeling en de ontwikkeling ‘van de handboogsporter als persoon. Je geeft input voor het NHB- talentontwikkelingsprogramma handboogschieten en je deelt jouw kennis met ouders en trainers. Overkoepelend ben je verantwoordelijk voor de jaarplanning en kalender van zowel het talentenprogramma en de RTC’s. Je bent ook bij het programma op Papendal betrokken.

Waar ga je werken?
De NHB is dé organisatie voor handboogsporters uit Nederland. Al 100 jaar zorgen wij samen met de verenigingen dat handboogschieten op de kaart blijft staan. Je werkt vanuit TeamNL Centrum Papendal, maar daar zul je zeker niet altijd zijn. Je maakt deel uit van de technische staf met wie je kennis deelt en regelmatig overleg hebt. Ook werk je actief samen met de RTC-hoofdtrainers, verenigingstrainers en de aan het programma verbonden specialistische trainers. Alles ter versterking van de sporters en de programma’s.

Wat bieden wij?
Mensen zijn belangrijk binnen de NHB en daarom investeren we in jouw toekomst. Je mag van ons het volgende verwachten:

    • De cao-sport is van toepassing;
    • Salariëring conform cao-sport;
    • Een functie voor 0,6fte -1,0fte (30-38 uur) voor bepaalde tijd (in eerste aanleg voor een jaar, vervolgens voor de duur van een Olympische periode);
    • Een uitdagende functie binnen het talent- en opleidingsprogramma handboogsport, waarin je de kans hebt om met de meest getalenteerde handboogsporters van Nederland te werken.

Interesse?
Bel of mail met Willem van de Worp, Programmamanager Topsport (06-218 303 47) als je meer informatie wilt over de functie. Enthousiast geworden om als bondstrainer aan de slag te gaan voor de NHB? Solliciteer dan direct. Er zit aan deze vacature geen sluitingsdatum. Zodra wij enthousiast worden van jouw sollicitatie, nodigen wij je uit voor een gesprek. Solliciteren kan door je interesse kenbaar te maken via een sollicitatiebrief en CV op te sturen naar sollicitaties@handboogsport.nl.

Wat verder belangrijk is
In het kader van ons beleid om een veilig sportklimaat te hebben, vragen wij onze medewerkers een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). Het ontvangen van een VOG wordt opgenomen als ontbindende factor in de arbeidsovereenkomst. Als je geen VOG kunt aanleveren, kunnen we je helaas niet aannemen. De NHB zet in op vernieuwing binnen ons team. Daarom werken we hard aan een open cultuur waarin onze mensen, staf en sporters, tot bloei komen.