Sinds 1995 is Henk Wagemakers als scheidsrechter actief, zowel nationaal als internationaal tijdens wedstrijden voor Para, Jeugd, Target en meer. Afgelopen weekend tijdens de Dag van de Handboogsport ontving Henk de gouden bondsspeld voor zijn inzet voor onze sport.

Velen zullen Henk Wagemakers kennen. Als scheidsrechter staat hij al meer dan 25 jaar jaar op de wedstrijdvelden waarvan ook 20 jaar als internationaal scheidsrechter. Daarnaast is hij vanaf 1999 zeer betrokken bij nieuwe scheidsrechters als opleider en vanaf 2002 actief als vertaler van de reglementen naar het Nederlands. Zijn grootste liefde als International Judge was voor de Para Archery wedstrijden. Zo was hij hoofdscheidsrechter tijdens het WK Para in 2011, 2015 en 2017. Naast de functies als scheidsrechter heeft Henk veel meer bijgedragen, zowel regionaal, nationaal als internationaal.

Tijdens de Dag van de Handboogsport ontving Henk vanuit de handen van Honzik Pavel, bestuurslid Topsport, Talentontwikkeling & Opleidingen, de gouden bondsspeld voor zijn inzet voor de sport.