De 36-jarige Thierry Maes wordt per 1 december 2022 de nieuwe bondstrainer van de NHB. Als bondstrainer gaat Thierry vooral aan de slag met het talentenprogramma van de NHB. De nadruk op een versterking van het talentenprogramma past binnen de nieuwste topsportvisie, waarin goede begeleiding om talent tot wasdom te laten komen centraal staat.

Aankomend bondstrainer Thierry Maes: “Kennis, ervaring en expertise delen om ambitieuze sporters te helpen zichzelf te overstijgen. Met het team die ontbrekende schakel vinden om door te stoten naar de top. Zo wil ik bijdragen aan het verdere succes van Nederland, een van de toonaangevende landen binnen de handboogsport.”

Belangrijkste taak voor Thierry is het stroomlijnen van de lijn vereniging – RTC (Regionale Trainingscentra – Nationale Selecties / Papendal). Thierry zal daarbij intensief samenwerken met de technische staf, die verder bestaat uit hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal, bondscoach Peter Elzinga, bondscoach compound Marcel van Apeldoorn en programmamanager topsport Willem van de Worp, en de RTC-trainers. Hij zal daarbij trainingen geven aan talentvolle jeugd op Papendal en geeft sporttechnisch sturing aan de programma’s die de RTC’s aanbieden. Ook zal hij acteren als (assistent-)coach tijdens internationale wedstrijden.

De nieuwe bondstrainer zal met name ook een rol krijgen in het programma waarin sporters kennis maken met de RTC’s en het talentenprogramma waarin sporters hun eerst stap richting topsport zetten. Het gaat daarbij niet alleen om sporttechnische begeleiding van sporters, maar juist het geheel zodat sporters in hun (topsport)ambitie het beste uit zichzelf te halen. Er zal dus nadrukkelijk oog zijn voor de maatschappelijke ontwikkeling en de ontwikkeling van de handboogsporter als persoon. De rol van ouders en andere trainers is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Hoofdcoach Jacqueline van Rozendaal: “Ik ben heel blij met de komst van Thierry. Hij heeft bewezen goed met jeugdsporters overweg te kunnen en is zeer capabel om ze te begeleiden naar een mooie volgende stap in hun carrière. Daarnaast zal Thierry een uitstekend klankbord voor de RTC-trainers worden, zodat we daar de kwaliteit verder kunnen gaan verhogen.”

Algemeen directeur Arnoud Strijbis: “De inzet op versterking van de talentontwikkeling past naadloos in het Meerjarenbeleidsplan, Meerjarenopleidingsplan en de Topsportvisie van de NHB. We hebben er alle vertrouwen in dat Thierry hier een uitstekende bijdrage aan kan leveren, zodat we de handboogsport duurzaam laten groeien.”