Van 14 tot en 19 februari 2023 vinden in het Turkse Samsun de Europese Indoorkampioenschappen plaats. Deze kampioenschappen zijn zowel voor recurve, compound als barebow.

Het is voor alle leden van de NHB mogelijk om zich in te schrijven voor de selectieprocedure. De principes en uitgangspunten staan in de procedure verwerkt, net als de scorelimieten die geschoten dienen te worden. Voor het gemak staan de principes en uitgangspunten ook in dit bericht op een rij:

  1. De gehele procedure staat open voor alle verenigingsleden van de NHB;
  2. De sporter dient te beschikken over de Nederlandse nationaliteit en gerechtigd zijn voor Nederland uit te komen;
  3. De procedure betreft inschrijvingen in de categorie 
    • Senioren: Compound Dames, Compound Heren, Recurve Dames, Recurve heren, Barebow Dames en Barebow Heren.
    • Junioren Onder 21: Compound Dames, Compound Heren, Recurve Dames en Recurve heren. Voor Barebow Dames en Barebow Heren is er geen uitzending.
  4. Uitzending naar de EK indoor wordt door de sporter zelf gefinancierd met uitzondering van het inschrijfgeld, dat door de NHB wordt betaald.
  5. Er kunnen maximaal drie sporters per categorie worden uitgezonden.
  6. Om tot een representatief team te komen, moet aan een scorelimiet worden voldaan.
  7. Indien er minder dan drie sporters per categorie aan de scorelimiet hebben voldaan, kan de TS besluiten extra sporter(s) aan te wijzen.

Voor overige zaken verwijzen we naar de selectieprocedure EK Indoor 2023, die ook op https://www.handboogsport.nl/teamnl/ onder de kop ‘selectieprocedures’ is te vinden. Op dit deel van de website staat ook de informatie over toekomstige selectieprocedures.

Meer informatie over de EK is te vinden op de website van World Archery Europe: WAE-website EK indoor.


Foto: het gouden team van EK 2022 in Lasko Slovenië: Sil Pater, Mike Schloesser en Max Verwoerdt