Het jaar 2022 zit er op en 2023 is al weer een maand oud. Afgelopen jaar hebben verenigingen, sporters en vrijwilligers weer het beste beentje voorgezet om te komen tot mooie evenementen, wedstrijden en prestaties voor onze mooie handboogsport.

Het jubileumjaar van Handboogsport Nederland, hoogtepunten uit de sport en mooie verhalen vanuit heel het land. Daarom organiseren we wederom de uitreiking van de Handboog Awards. Samen nomineren en stemmen wij op de kandidaten voor zes verschillende awards. Vier gekozen door jullie, twee gekozen door de technische staf.

Nominatie en stemronde

Nominaties kunnen ingediend worden tot en met vrijdag 10 februari 2023. Stuur hiervoor een e-mail met (korte) motivatie (tekst, beeld of video) naar handboogawards@handboogsport.nl onder vermelding van de award categorie. Op maandag 13 februari 2023 worden de drie kanshebbers van onderstaande categorieën bekend gemaakt. Daarna kan iedereen stemmen tijdens de Handboog Awards stemweek tot en met zondag 19 februari 2023 op de kanshebbers.

Breedtesporter van het jaar
In de handboogsport kan iedereen een sportprestatie van formaat leveren. Ook de amateur, de wedstrijdsporter of de beginner doet soms iets dat zó bijzonder is dat het waard is om die prestatie breed te communiceren. Het mooie van de handboogsport is, dat iedereen op zijn eigen niveau een prestatie kan neerzetten die ertoe doet. Wie was die breedtesporter van het jaar volgens jou?

Vrijwilliger van het jaar
Vrijwilligers dragen verenigingen, wedstrijden en evenementen. Zonder vrijwilligers is het runnen van een vereniging en het organiseren van evenementen onmogelijk. Vrijwilligers zijn het cement in de sport. Bestuurders, trainers, ouders, barmedewerkers, de materiaalman, blazoen vervangers: niemand kan gemist worden! Met deze Award willen we die mensen eren die die met zoveel passie en energie bijvoorbeeld een tegenslag weten om te buigen naar iets positiefs, verenigingen naar een hoger plan hebben getild of van andere onmisbare waarde zijn geweest binnen de sport.

Vereniging van het jaar
Verenigingen zijn het kloppend hart van de Handboogsport. Dagelijks worden er mooie initiatieven bij de verenigingen opgezet die groei voor de handboogsport betekenen. De titel ‘Handboogvereniging van het Jaar’ gaat naar de vereniging die zich afgelopen jaar op een bepaalde manier heeft onderscheiden. De titel ‘Handboogvereniging van het jaar’ biedt voor de vereniging mogelijk (nieuwe) ingangen naar partners zoals overheden, scholen en sponsoren en mooie publiciteit. De vereniging die wint, krijgt niet alleen een award maar ook 250 euro te besteden voor de vereniging.

Handboogmoment van het jaar
Onze sport zit vol memorabele momenten. Wedstrijden, uitreikingen, trainingen of andere momenten die onze sport hebben getekend afgelopen jaar. De award voor Handboogmoment van het jaar kan daarom vanalles zijn en wij vragen welk moment jullie het beste is bijgebleven afgelopen jaar.

 

Technische staf

Dit jaar worden de kanshebbers in twee categorieën gekozen door de technische staf van Handboogsport Nederland. Dit gaat om:

  • Handboogsporter van het jaar
  • Talent van het jaar