Afgelopen weekend vond op een en dezelfde locatie de 2023 Indoor World Series Finals en de The Vegas Shoot 2023 plaats in het Amerikaanse Las Vegas. Daarmee zijn schutters en staff van over de hele wereld gezamenlijk aanwezig voor het grootste toernooi van de wereld.

Bij de 2023 Indoor World Series Finals was er succes van het hoogste niveau voor Steve Wijler. Steve wist zich als elfde te kwalificeren en schoot zich sterk door de individuele finales tot aan de gouden finale tegen de Koreaan Pil-Joong Kim. Om en om wonnen zij een set en sloten beiden de laatste ronde af met 30 punten. De shoot-off, waarin beiden een 10 schoten, was in het voordeel van Steve, waarmee hij de 2023 Indoor World Series Finale bij de Recurve Heren wint.

Steve was niet de enige Nederlander die in actie kwam op 2023 Indoor World Series Finals, want ook Willem Bakker stond bij de Recurve Heren aan de lijn. Willem kwalificeerde zich als zestiende met zijn prestaties in Luxemburg, Nimes en Las Vegas. In de 1/16e finale verloor Willem met 6-2 van de als eerste gekwalificeerde Thomas Chirault. Gaby en Mike Schloesser eindigden beiden in de top 8. Gaby begon de Indoor World Series Finale als derde na een sterk seizoen, Mike begon de finale als zesde. Beiden wonnen ze de 1/8e finale, maar strandden in de kwartfinales.

Het grootste en meeste bekende toernooi van het jaar, The Vegas Shoot. Dit jaar stonden acht Nederlandse sporters aan de lijn tijdens een van de vele sessies waarin alle deelnemers schieten. Bij Compound waren dat Sander Dolderman, Sandra van der Looij, Jelle Reule, Mike Schloesser en Bas Tonnaer. En bij Recurve waren het Gaby Schloesser, Steve Wijler en Willem Bakker. Maar niet alleen Nederlandse sporters waren actief in Las Vegas, ook achter de schermen waren er vier Nederlanders die bijdroegen aan het toernooi op het gebied van scoreverwerking en als scheidsrechter

Met Nimes en Lancaster achter de rug maakt de Europese top zich op voor het Europees Kampioenschap in Samsun Turkije. Door de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syriƫ is dit toernooi uitgesteld naar 14 tot en met 19 februari 2023.