Afgelopen jaar (2022) zijn er intensieve gesprekken gevoerd met een nieuwe verzekeringspartner voor de NHB. Uitkomst: de NHB is beter verzekerd, dus de leden en de verenigingen zijn beter verzekerd én er is een goed aanbod voor verenigingen om hun verzekeringspakketten te verbeteren.

Uniek verzekeringsplatform

Met onze partner Everion is er een nieuwe verzekeringsplatform opgezet. Op deze website zijn er twee hoofdonderdelen: een deel waar duidelijk staat welke verzekeringen collectief voor de NHB zijn afgesloten én een tweede deel waar verzekeringen tegen gunstige tarieven worden aangeboden voor verenigingen of trainers.
Het nieuwe verzekeringsplatform is te vinden via: everionsport.nl/khsn

 

Collectief verzekerd via NHB

Er is een drietal verzekeringen, waar verenigingen en leden van de NHB allen onder vallen. Het gaat om:

  • Aansprakelijkheidsverzekering;
  • Ongevallenverzekering; en
  • Bestuurdersaansprakelijkheidverzekering.

Aansprakelijkheid

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van de NHB biedt dekking voor alle aangesloten leden en biedt dekking voor de sport en de daarbij horende activiteiten. Oftewel, je bent verzekerd als er tijdens het schieten, een training, een wedstrijd, het op- of afbouwen van het veld, een ledenvergadering of iets dergelijks iets gebeurd.
Niet-leden zijn NIET verzekerd. Mocht je mensen die meedoen aan een beginnerscursus willen verzekeren, is er de mogelijkheid om hen per dag te verzekeren. Hetzelfde geldt voor mensen die een clinic volgen bij de vereniging. De NHB adviseert verenigingen dringend om deze mensen wel te verzekeren, ook als ze zomaar een keertje meedoen. Voor opgave van deze mensen komt een apart formulier op www.handboogsport.nl/voor-vereniging onder het kopje verzekeringen.

Ongevallen

De ongevallenverzekering geeft een extra dekking voor bij de NHB aangemelde personen en ter compensatie van een mogelijk letsel of ongeval. Niet-leden zijn dus NIET verzekerd. Net als bij de aansprakelijkheidsverzekering verdient het aanbeveling om mensen die eenmalig of een aantal keren meedoen bij de vereniging aan te melden voor een dagtarief.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Met de strengere wetgeving voor bestuurders is de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering aangeboden in de collectiviteit van de Bond. Tot 1 januari 2023 moesten verenigingen hier nog voor betalen (via Light Insurance). Omdat we goede afspraken met onze nieuwe partner Everion hebben kunnen maken, wordt deze verzekering voor alle bij de NHB aangesloten verenigingen GRATIS. Indien een vereniging via een andere weg reeds een gratis bestuursaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, laat dit dan weten via verzekeringen@handboogsport.nl. Dan halen we die vereniging van de lijst af; dat scheelt de NHB ook weer geld dat we dan direct aan de sport kunnen besteden.

Juridische partner

In het geval er juridische zaken spelen, heeft de NHB een samenwerking met de stichting Vereniging & Recht, gespecialiseerd in juridische zaken in de sport. Mocht dit het geval zijn, kan er contact worden opgenomen met de bondsdirecteur via directeur@handboogsport.nl. De Bond kan dan wanneer nodig een bijdrage leveren aan de verenigingen.

 

Mogelijke verzekeringen voor verenigingen

Verzekeringen zijn complex. Wanneer ben je goed verzekerd en wanneer te veel? Dat is een vraag die vaak wordt gesteld. Naast de collectieve verzekeringen via de Bond zijn er ook andere mogelijkheden voor verenigingen. Zo kunnen verenigingen via onze partner Everion zelf offertes voor verzekeringen opvragen via het nieuwe verzekeringsplatform. Het gaat dan om:

  • Aanvullende aansprakelijkheid
  • Opstal / huurdersbelang
  • Rechtsbijstand
  • Milieuschade
  • Inventaris
  • Elektronica
  • Glas
  • Cyber

 

Mogelijke verenigingen voor trainers

Steeds meer trainers laten zich inhuren door verenigingen of andere organisaties. Ook voor hen is er een aanbod om zich te verzekeren via onze verzekeringspartner. Het gaat dan onder meer om:

  • Aanvullende aansprakelijkheid
  • Materiaal
  • Rechtsbijstand
  • Cyber

 

Vragen en antwoorden

Natuurlijk kan het zijn dat er nog meer vragen zijn over verzekeringen. Stel deze vooral via verzekeringen@handboogsport.nl. Mochten er terugkerende vragen zijn, zullen wij via een Q&A op www.handboogsport.nl verder aanvullen.

Welke dekking geeft deze verzekering extra in vergelijking met een gewone WA-verzekering?

Als je geen lid bent van de NHB val je als persoon niet onder de collectieve verzekeringen van de NHB. Dat levert een risico op voor zowel de betrokken persoon, de betrokken vereniging of organisator en een eventuele derde. Om die reden is het verstandig van organisatoren alleen die mensen toe te laten tot wedstrijden die lid zijn van de NHB en daarmee dus zijn verzekerd. Een gewone WA-verzekering heeft bijna nooit dekking voor sport en spel.

Laatste update: 31 januari 2023