Het Europees Kampioenschap Indoor dat voor deze week gepland stond is op kracht van de Turkse overheid definitief afgelast. Nadat vorige week bekend werd dat de lokale organisatie het toernooi een week zou verplaatsen vanwege de situatie in het land kwam afgelopen vrijdag avond het bericht dat het EK definitief afgelast zou worden.

Het zal niemand zijn ontgaan in wat voor uitdagende tijden die Turkse en Syrische inwoners leven omwille van de aardbevingen die hebben plaatsgevonden. De week voordat het Europees Kampioenschap Indoor zou plaatsvinden liet de lokale organisatie weten dat zij het toernooi een week zouden verplaatsen. De locatie van het EK is ruim 600 kilometer verwijderd van de getroffen regio, toch houdt het heel Turkije en meer van de wereld in zijn greep. De Turkse overheid heeft dan ook alle internationale en nationale evenementen tot maart dit jaar afgelast.