In het weekend van 25 en 26 maart hebben de deelnemers aan de Bondskampioenschappen Teams het Indoor-seizoen afgesloten. Verdeeld over meerdere wedstrijdklassen kwamen in totaal 60 teams in actie. 

Tijdens de teamkampioenschappen bestonden teams uit minimaal drie en maximaal vier sporters. Alle teamleden schoten een kwalificatieronde van 60 pijlen per sporter. Per team vormde het totaal van de drie beste scores het teamresultaat. De beste teams plaatsten zich vervolgens voor de kwartfinales (Ereklasse) of halve finales (klasse A t/m D). Vervolgens werd via team-tegen-team duels bepaald welk team zich een jaar lang Bondskampioen mag noemen en de welverdiende bijbehorende prijzen in ontvangst mocht nemen.

Klik hier voor alle uitslagen van de Bondskampioenschappen Indoor Teams seizoen 2022/2023.

We bedanken alle organisatoren, scheidsrechters en deelnemers voor hun inzet en enthousiasme en zien hen graag weer terug in september, als het nieuwe indoorseizoen weer van start gaat.

Foto: Ruud Rerink
De prijswinnaars van Recurve Klasse C & D. Met v.l.n.r. de teams van De Batavieren Neerkant, De Waterlandschutters Purmerend, HKS Zoetermeer, HBS Almere, Buiten Verwachting Vught en De Meierijers Berkel-Enschot