Op zondag 16 april vond de eindstrijd van het NHB-bekertoernooi 2023 plaats. De finaledag van deze 25m1pijl-teamwedstrijd werd gehouden bij Ons Genoegen Ysselsteyn. Er werd geschoten in de materiaalklassen recurve en compound. In totaal kwamen 12 teams van 4 sporters in actie.

Via korte, onderlinge duels werd gestreden om de felbegeerde matchpunten. Nadat alle duels geschoten waren werden de verzamelde matchpunten opgeteld en waren de winnaars van het NHB-bekertoernooi 2023 bekend.

In het recurvetoernooi ging de winst naar HBS De Ster 2.0 uit Echt. Het team – bestaande uit Frank Baets, Rob Janssen, Rick Gehlen en Martin Veenman – won alle wedstrijden en toonde zich daarmee de verdiende kampioen. Het zilver was er voor Vriendschap en Strijd Hunsel. Het brons ging – na een spannende shoot-off – naar Taxandriers Hooge Mierde.

In het compoundtoernooi werd de NHB-beker een prooi voor Doele Willem III uit Boekel. Dit team werd gevormd door Wouter Vogels, Henk Vogels, Luuk Verstegen en Wil Coumans. Zij toonden zich oppermachtig door alle duels te winnen. Een tweede plaats was voor het team van OGIO Eindhoven. Het team van De Rozenjagers Stein mocht eveneens de gang naar het erepodium maken, om de bronzen medailles in ontvangst te nemen.

Klik hier voor de uitslagen van het recurvetoernooi.
Klik hier voor de uitslagen van het compoundtoernooi.

Foto: Nikki Jilesen
Het gecombineerde erepodium met de prijswinnaars van zowel het recurve- als compoundtoernooi.