Tijdens de voorbereidende training op de Hyundai Archery World Cup in Shanghai zijn de eerste twee Handboogawards uitgereikt. Mike Schloesser is onderscheiden als handboogsporter van het jaar 2022; Quinty Roeffen is gekozen tot talent van het jaar.

De Award voor ‘Handboogsporter van het jaar’ ging naar Mike Schloesser. Mike schoot opnieuw een zeer sterk seizoen en stak als nummer 1 van de wereld met kop en schouders boven alle anderen uit op individueel niveau. In 2022 won Mike voor de vierde keer de World Cup Final en twee keer een gouden en een bronzen medaille tijdens de verschillende wereldbekerwedstrijden. Op de World Games won Mike samen met Jody Beckers zilver. Verder werd hij opnieuw Europees Kampioen indoor, zowel individueel als met het herenteam (samen met Sil Pater en Max Verwoerdt). Verder won hij een zilveren plak met het team op het EK outdoor. Mikes prijzenkast werd verder gevuld met twee keer goud, één keer zilver en één keer brons tijdens de Indoor World Series. Een prachtig jaar voor Mike!

De Award voor ‘Talent van het jaar’ was voor Quinty Roeffen. Quinty schiet als talent inmiddels tussen de grote namen en is een vaste kracht geworden binnen het recurve damesteam. In 2022 liet Quinty een enorme progressie zien. Zo verbeterde Quinty het Europees Record voor Recurve meisje Onder 18. Verder won Quinty individueel zilver op de European Youth Cup, zilver tijdens de Indoor World Series en zilver met het team tijdens de European Grand Prix.

De andere handbooagawards 2022 worden binnenkort uitgereikt aan de winnaars. Houd daarvoor onze kanalen in de gaten.