Met dank aan wedstrijdleider David Stevenhage is de uitslag van Run-Archery Oirschot bekend.

En prachtige foto’s dankzij Ad van Zelst en Jack Colsters namens Oirschot atletiek. Zie de teamrelay start en doorkomst Bram en Theun en Rudy en het mooie podium bij de aspiranten met Davy, Niels en Matthijs met hoofd-organisator Tonny van Kuringen van Aurora en voorzitter Wim Mulder van de NHB stuurgroep Run-Archery.

Afgelopen zaterdag 7 april 2018 is de 1e Run-Archery in Brabant met veel succes in Oirschot georganiseerd. Onder de bezielende leiding van Tonny van Kuringen en Aurora is een super Run-Archery neergezet. Dit succes is voor een groot deel toe te schrijven aan de samenwerking met Oirschot atletiek. Vanuit Oirschot atletiek had de organisatie de beschikking over een heel geschikte wedstrijdlocatie, gezellig clubhuis met goede catering en een goede ondersteuning van vrijwilligers, zoals de jarige Milou van Mierlo. Bovendien en vooral is er via de atletiekvereniging een goed draagvlak gerealiseerd voor regionale uitbouw van Run-Archery in Oirschot en omgeving. Het was leuk om veel nieuwe gezichten en talenten te zien; terwijl de overwinning naar de Duitse favorieten Sandra Szulc en Niklas Krause ging. Opvallend het goede presteren van de junioren; de jeugd heeft de toekomst. Bij de heren is het hele podium eigenlijk junior met Niklas, Bram Polman en Marthijs Barkel en ook bij de dames stond junior Tjarina Pullens gelijk op het podium samen met Sandra en Annemarie der Kinderen.

Bijzonder prettig dat Tonny fantastische weersomstandigheden had geregeld; de eerste echt lekkere zaterdag van 2018!! Het programma was heel compact: kwalificaties over de reguliere achtervolgingsafstand (4×1000 meter door een uitdagend bos). En de finale heats over de sprintafstand (3×400 meter). Daardoor kon om kwart over drie al de team-relay worden gelopen en was er nog ruim de tijd om, na vlot samen de boel opgeruimd te hebben, in het zonnetje de prijsuitreiking te doen en samen te genieten van een drankje op het buitenterras in de zon. Zie groepsfoto en foto prijsuitreiking teamrelay.

Oirschot was de eerste wedstrijd volgens het nieuw vastgestelde reglement; er worden nu per schietbeurt 4 klapdoelen van 20 cm geschoten op 18 meter. In de kwalificatie 4 pijlen op 4 doelen; tijdens de sprint en de team relay zijn er per schietbeurt 6 pijlen op 4 doelen: dus 2 reservepijlen. Volgens de nieuwe opzet is de kwalificatie van groot belang; de snelste 10 van de kwalificatie zitten in de A-finale. Deelnemers aan de B-finale kunnen niet meer winnen van een deelnemer binnen hun categorie in de A-finale. Theun van der Wiel was met zijn prestatie in de B-finale 2e heer en Robin van Tilborg 2e junior, Ruud ten Have 3e heer, ook Rick van den Berg was heel snel; hun prestaties zijn er niet minder om en bieden veel perspectief voor de volgende wedstrijd. Deze nieuwe regeling geeft veel spanning voor de kwalificatie en de finales bieden voor elke deelnemer meer gelijkwaardige tegenstanders. Deze wedstrijd liet ook zien dat bij de achtervolgingsafstand (4×1 km) en bij het sprintformat (3x400mtr) andere mensen goed scoren.

De 2e wedstrijd in de Dutch Run-Archery CUP is op 26 mei in Lichtenvoorde. Schrijf snel in via runarchery@st-switbertus.nl

Verdere programma Dutch Run-Archery CUP 2018