Uitslag tropische Run-Archery Lichtenvoorde zaterdag 26 mei 2018

Tip: In het verslag zitten hyperlinks naar foto’s uit de selectie van Marcus Seyfried. Marcus bedankt, Danke Shon, Thank you!!

Met prachtig weer is zaterdag 26 mei de 2e wedstrijd van de Open Dutch Run-Archery CUP in Lichtenvoorde gehouden. Met een temperatuur van tegen de 30 graden, was het tropisch-korte-broeken-weer. De waterpost en sproeier tijdens de wedstrijd waren niet overbodig, zeker na een rondje door het prachtige Flierbeek-park en worden dan ook erg gewaardeerd: Lea en Kylian bedankt !!

Ook heerlijke omstandigheden voor de afsluitende BBQ (met dank aan organisator Marc Konings jr  en sr) met gezellige nazit. Al dit fraais onder leiding van wedstrijdleiding Mike en Kyra en speaker Pascal Koolhof, die samen met het vrijwilligersteam van St. Switbertus Handboogsport uitstekend werk hebben verricht om de deelnemers een mooi evenement voor te schotelen rond verenigingsgebouw de Swite. 

Internationaal deelnemersveld, met Niklas Krause en Sandra Szulc als winnaars bij de heren en dames senioren en Maxim Menshikow uit Rusland (Moskou) als nummer 2 overall. Ook de spectaculaire afsluitende estafette is gewonnen door dit drietal. Maar niet ver achter deze internationale toppers hebben de regionale deelnemers van handboogsport Switbertus goede prestaties neergezet. Beste Nederlanders op plek 3 en 4 overall waren Jorik Klein Nijenhuis en Joost Immink, waarbij Jorik de 3e podiumplek pakte, samen met Bram Polman pakten Jorik en Joost ook de 3e plek in de estafette achter het mixed team van Concordia Zeeland met Rob van Tienen en Mark van Tiel en Theun van der Wiel van Artemis. Zie hier alle winnaars bij de senioren. Winnaar bij de junioren was Rick van den Berg voor teamgenoot Matthijs Barkel van Avalon en Bram Polman en Rogier Venderbosch namens Switbertus.. Bij de dames kwamen Mijntje Crone namens Avalon en verassend het nieuwe talent Milou van Mierlo op het podium. Oud kampioenen Marleen Domburg en Tonny van Kuringen moesten het doen met de eer en hun certificaat. Eduard Sipman  van Avalon Apeldoorn won als master de C-Finale, Marinus de Groot mistte net de hoogste trede van het podium bij de masters na Henri Polman, maar voor survival-loper Carl Domhof, Wally van Mierlo, Andries Domburg, Jeroen Heuzinkveld en Aurora boegbeeld John van Kuringen.

Mooi om mensen te zien genieten van deze mooie combinatiesport zoals stoere Stijn Lensink en nog stoerdere Maikel Grave en Jan Wassink. Een groeibriljant als Ruud ten Have met maar liefst 20/24 hits, de herstellende Raymond Veldhuis of debutanten als Daniel Eppingbroek, Ton Smetsers en Jarik Bakker

Hier vind je de uitslag

Tip: Schrijf NU ook in voor 1 juli 2018 Roermond, contact Victor van Hooijdonk, +31 622715669, info@thearcheryclub.nl of direct via de NHB wedstrijdkalender