Kijk hier voor de uitslagen van de Run-Archery CUP Roermond 1 juli 2018

Nieuwe tussenstand

Open Dutch Run-Archery CUP 2018 na 3e wedstrijd in Roermond (de beste 3 resultaten van de 5 wedstrijden tellen mee, bij gelijke stand tellen ook het 4e en 5e resultaat en is de stand dan nog gelijk dan telt het beste resultaat in Wageningen).

Kijk hier voor prachtige foto’s van Theun van der Wiel op facebook (Theun bedankt !!)

Tip: in dit verslag zijn onder de hyperlinks de mooiste foto’s gelinkt.
1e Run-Archery Roermond onder tropische omstandigheden

Klein maar fijn, op een prachtige locatie midden in de natuur heeft zondag 1 juli de Run-Archery wedstrijd in Roermond plaats gevonden. De trainings-locatie van het organiserende The Archery Club is goed uitgerust met kleedkamers en douchecabines, een mooi inschiet terrein en een prachtige, in een bos gelegen, warmloop baan! De wedstrijd is gehouden op ons hoofdterrein met een 400 meter grasbaan en een aparte, veilige schietbaan. The Archery Club had pech met de grote concurrentie op deze dag van NK en Fita, maar liet zien ook met een beperkte deelname een mooi Run-Archery format neer te kunnen zetten met 4 klapdoelen.

Clean Sweep voor Switbertus in Run-Archery Roermond

Onder tropische omstandigheden heeft de 7-koppige afvaardiging van handboogsport Switbertus Lichtenvoorde hoge ogen gegooid tijdens de Run-Archery van Roermond. De wedstrijd ging over de sprintafstand; drie keer 400 meer hardlopen en tussendoor twee keer 4 doelen omschieten. In de kwalificatie wist Sandra Szulc als enige dame met 3 heren van Switbertus; Bram Polman, Jorik Klein Nijenhuis en Joost Immink zich te plaatsen voor de A-finale. In de finale pakte Joost met sterk lopen en vrijwel perfect schieten de 1e plek en Jorik de zilveren medaille. In de laatste loopronde wist Bram Polman de topdame Sandra Szulc uit Berlijn te passeren en de bronzen plak op te eisen. Op de 5e plek Mark van Tiel van Concordia Zeeland met bijna foutloos schieten én een goed loopvermogen. Ook Daniel Eppingbroek van Switbertus schoot bijna perfect en wist de 6e plaats te behalen voor Theun van der Wiel van Artemis uit Urecht die spontaan last had van roosangst. Ook nummer 8 favoriet Wladek Zytkiewicz had een dramatische dag qua schieten. In de C-finale deed Marc Konings het beter en bleef Henri Polman net voor op plaatsen 9 en 10. Armand Pinkaarts van Wilhelm Tell had een sterke dag en versloeg Eduard Sipman van Avalon Apeldoorn. Het jonge Duitse talent Lea Seyfried versloeg in een spannende 2-strijd Jan Wassink van Switbertus. Jan nam revanche in de estafette; alle 4 doelen om en dankzij een machtige sprint hielp hij zijn team Switbertus 1 met Joost Immink en Bram Polman, aan de overwinning. Het 2e team van Switbertus had een superstart met Jorik Klein Nijenhuis en pakte dankzij Daniel Eppingbroek en Marc Konings de 2e plek. Na een spannende strijd pakte het combinatieteam Duitsland/Concordia/Artemis de 3e plek.

Deze mooie sportdag in Roermond nodigt uit voord e volgende Run-Archery wedstrijden. Als je dat nog niet hebt gedaan: meldt je snel aan:

  • 29 sept NK Zoetermeer. Contact: David Stevenhage +31 6 41712882 mail: inoutevents@hotmail.com
  • 27 oktober Wageningen: individuele sprint en teamsprint estafettes. Contact: Marleen Domburg +31 6 20689869 mail: marleen.domburg@wur.nl
  • Verder willen we graag het Open Duitse kampioenschap onder je aandacht brengen: de inschrijftermijn is officieel verlopen maar voor Holländische Freunden maakt men graag een uitzondering. Je wordt heel gastvrij ontvangen !! Kijk voor aanmelding en meer informatie op www.bogenlaufen2018.jimdo.com

Voor vragen en informatie mail: info@thearcheryclub.nl of bel met Victor +31 6 22715669

De wedstrijd in Roermond telt mee als 3e wedstrijd voor de open Dutch Run-Archery CUP. De Dutch Run-Archery CUP bestaat uit 5 wedstrijden: bij alle wedstrijden kunnen punten voor de Cup worden verdiend. De deelnemer kan de 3 beste wedstrijdresultaten voor de Cup laten meetellen.

  • 1 juli Roermond: individuele sprint en teamsprint estafette. Contact: Victor +31 6 22715669 mail: info@thearcheryclub.nl
  • 29 sept NK Zoetermeer. Contact: David Stevenhage +31 6 41712882 mail: inoutevents@hotmail.com
  • 27 oktober Wageningen: individuele sprint en teamsprint estafettes. Contact: Marleen Domburg +31 6 20689869 mail: marleen.domburg@wur.nl
  • Alle wedstrijden kosten voor volwassenen 20 € en jeugd 15 € per dag.
  • Ideaal voor mensen die kennis willen maken met deze uitdagende sport. Vind je hardlopen leuk en wil je dit combineren met handboogschieten als concentratiesport dan is Run-Archery jouw uitdaging. Run-Archery is een biathlon van hardlopen en boogschieten, overgewaaid uit Oost-Europa als de zoervariant op de spectaculaire winterbiathlon. De combinatie van hardlopen met een hoge hartslag en de concentratie met lage hartslag bij het boogschieten. Als sporter ga je de balans zoeken, maar houdt je die focus vast tijdens een wedstrijd? Probeer het een keer.
  • Hardlopers die kennis willen maken kunnen leren boogschieten en leenmateriaal gebruiken bij een handboog vereniging in de buurt: https://www.handboogsport.nl/contact/zoek-je-vereniging/

Ambassadeur van Run-Archery in Zuid Nederland voor The Archery Club: oud Nederlands Kampioen Run-Archery Tim Freriks.

 

Dutch Run-Archery CUP (kijk hier voor eindstand 2017)

Kijk hier voor de geactualiseerde Wedstrijdkalender 2018 internationaal

Begin je eigen trainingsgroep

Voor de toekomst van Run-Archery is het opzetten van trainingsgroepen van groot belang. Een trainingsgroep opzetten is makkelijker dan je denkt. Om dit te stimuleren is er een kennisdocument opgestelt om het organiseren en starten van een Run-Archery trainingsgroep makkelijker te maken. Je kunt dit kennisdocument hier downloaden.  Als je ideeën hebt of ondersteuning nodig hebt dan kun je mailen naar runarchery@handboogsport.nl

Om alvast in de stemming te komen voor het nieuwe seizoen hierbij een video-impressie van de Run-Archery wedstrijd in Wageningen van 28 oktober 2017, door het creatieve talent Lars Wijdoogen.

Bericht van de stuurgroep: lees hier Waarom Run-Archery

Hello sports friends, Is it starting to itch? In about 4 weeks we will open the 2018 season in Oirschot: https://www.handboogkalender.nl/evenement/963e4fc9-83e6-a0af-c2dc-74393a250c0b The registrations are running well, there are already 44 participants. Register directly by email to the organization; that is especially nice for the organizers, but also for yourself it motivates you to have a deadline. Late subscribers pay 5 € extra per event this year. You can register for Oirschot up to and including 14 March at no extra charge; so do it quickly: jotosato@hotmail.com

Register now for Lichtenvoorde 26 May: runarchery@st-switbertus.nl

Event calendar 2018; Open Dutch Run-Archery CUP 2018

• 7 April 2018: Oirschot, contact Tonny van Kuringen, +31 628898149, jotosato@hotmail.com
• 26 May 2018: Lichtenvoorde, contact Henri Polman, +31 651239253, runarchery@st-switbertus.nl
• 1 July 2018: Roermond, contact Victor van Hooijdonk, +31 622715669, info@thearcheryclub.nl
• 29 September 2018: Zoetermeer also NK Run-Archery, contact David Stevenhage, +31 641712882, inoutevents@hotmail.com
• 27 October: Wageningen also NK Run-Archery sprint, contact Marleen Domburg, +31 620689869, marleen.domburg@wur.nl
• every race counts for the Open Dutch Run-Archery CUP 2018
• Organizations have quite high costs to organize everything, think among other things of the costs for (renting) the hit targets. Standard registration costs amount to € 20 for the event and 16 € for the youth up to a month before the event. Late subscribers therefore pay a 5 € surcharge.

The international competition calendar here; very challenging to do 1 or a few of them.