Inge Enthoven pakt als eerste Nederlander de winst in de Pro Archery Series. In 2009 en 2011 stond Inge al eens op het podium van de Pro Archery Series, maar vandaag stond ze voor het eerst op het hoogste schavot.

De 44-jarige schutser uit Poeldijk toonde dit seizoen al aan sterk in vorm te zijn met een vierde plaats tijdens de wedstrijd in Fort van Lier en de Cartel Classic. Na twee dagen strijd wist ze de Kroaatse Ivana Buden met slechts 1 punt van zich af te houden en schreef ze in de voormalige ijzererts steengroeve de Doinker Masters 2016 op haar naam.  Chantal Noest, de andere Nederlandse dame in het deelnemersveld, eindigde op de 9e plaats.

Mike Schloesser pakt zilver

22-jarige Schloesser is nog redelijk onervaren in het veldschieten, maar ‘Mr Perfect’ maakt snel furore in de Pro Series. Zijn beste resultaat tot nu toe was een derde klassering, maar vandaag pakte hij de 2e plaats, achter de nummer 1 van de wereldranglijst, de Deen Stephan Hansen. Thomas van Eil miste op 6 punten na het podium en moest genoegen nemen met de 5e plaats. Sander Dolderman werd 10e en Olaf van Vlodrop behaalde de 41e plaats.

Pro Archery Series, De meest uitdagende parcoursen

De Pro Archery Series in een internationale serie aan veld wedstrijden onder de regels van de IFAA (International Field Archery Association). De reeks is internationaal befaamd door het aanbod van de meest uitdagende parkoersen in Wales, België, Luxemburg en Duitsland. Alleen de allerbeste handboogsporters in de velddiscipline krijgen ieder jaar de kans om aan deze prestigieuze toernooireeks deel te nemen