Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster

Regionale Talent Centra

KHSN organiseert haar senioren Topsportprogamma op het TeamNL Centrum Papendal. Daarnaast worden er regelmatig momenten voor talenten georganiseerd.

Om jonge talenten tot en met de juniorencategorie te helpen in hun ontwikkeling en voor te bereiden op een mogelijke carrière als topsporter, zijn er naast het TeamNL Centrum Papendal vier Regionale Talent Centra. In deze RTC’s trainen regionale en nationale talenten minimaal één keer per week samen onder begeleiding van een ervaren trainer die door KHSN is aangesteld.

Naast sporttechnische begeleiding is er in het RTC onder andere aandacht voor strength & conditioning, (sport)voeding, mentale begeleiding en dopingvoorlichting. De vier RTC’s handboog zijn verspreid over het land. Eens per jaar is er een in- en uitstroom moment. Medio september/oktober wordt er gestart met een nieuwe trainingsseizoen.

Ontwikkeling en locaties

Naast het kijken naar behaalde wedstrijdresultaten en scores, zijn ook factoren als het ontwikkelperspectief, de trainbaarheid en de motivatie van de sporter van belang om geselecteerd te kunnen worden.

Vanuit het RTC houdt de hoofdtrainer contact met de persoonlijke/verenigingstrainer zodat er consistent gewerkt wordt aan de verbeterpunten van de sporters. De persoonlijke en/of verenigingstrainers zijn ook altijd van harte welkom om, op verzoek en in overleg met de hoofdtrainer, bij de RTC-trainingen aanwezig te zijn. De vier RTC’s worden sporttechnisch aangestuurd door de bondscoaches zodat de ontwikkellijn van een sporter aansluit op het opleidingstraject van KHSN.

In de RTC’s wordt gewerkt vanuit het Meerjaren Opleidingsplan Handboogsport. De RTC informatiegids van het lopende seizoen is via de volgende link te vinden

RTC Noord-Brabant
Landmans Unie te Schijndel

Coördinator Bas van den Berg
wedstrijdsport@handboogsport.nl

Hoofdtrainer Tom van Lieshout

RTC Limburg
Topsport Talentschool “Het College” te Weert

Coördinator Nelly Cloudt
nelly.cloudt.rtc@gmail.com

Hoofdtrainer Gerry van Rozendaal

RTC Zuid Holland
HKS Zoetermeer

Coördinator Erik Koenis
erik@koffiedanmaar.nl

Hoofdtrainer Janneke Korbee

RTC Noord Nederland
HBS Almere

Coördinator Saskia Tempelman
rtc.coordinator@rayon1.nl

Hoofdtrainer Esther Deden

Aangesloten partners

Veelgestelde vragen

Richt je pijlen op de laatste nieuwtjes! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkel schot.