Waar ben je naar op zoek?

Sluit zoekvenster
Een groep boogschutters staat in een rij en richt hun boog op doelen in een overdekte sporthal. Op de voorgrond zijn toeschouwers zichtbaar die gretig naar het handboogsportevenement kijken.
Indoor

Indoor

Uitslagen wedstrijden

Bekijk de bondscompetitie uitslagen
Bondscompetitie

Aankomende wedstrijden

Bekijk alle komende wedstrijden in MijnHandboogsport
Wedstrijdkalender

Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik mij in voor de bondscompetitie?
Je kunt jezelf inschrijven voor de bondscompetitie via MijnHandboogsport of door de secretaris van jouw vereniging te vragen dit voor jou te doen.
Op welke blazoen wordt er geschoten?
Bij indoorwedstrijden schieten we standaard op Dutch Targets maar vanaf klasse 3 en lager wordt er op een 40cm blazoen geschoten*. De jeugd onder 14 jaar oud schiet op een 60cm blazoen. *Uitzonderingen voor specifieke wedstrijdformats daargelaten 
Hoe verloopt een eliminatieronde?
Als de wedstrijd bestaat uit een kwalificatie en eliminatieronde bestaan er twee ‘soorten’ eliminatieronden. Dat kan middels het setsysteem waarbij een schutter setpunten per geschoten ronde kan verdienen. Dit kan ook middels een cumulatieve score waarbij het totaal aantal punten wordt opgesteld.
Wat is het verschil tussen het NK en het BK?
De bondskampioenschappen volgen uit de bondscompetitie waar schutters van het regiokampioenschap naar het rayonkampioenschap gaan en vervolgens naar het bondskampioenschap. De Nederlandse kampioenschappen zijn wedstrijden met open inschrijving en mogelijk kwalificatiescores.
Vanaf wanneer mag ik meedoen aan de bondscompetitie?
Alle KHSN-leden van alle leeftijden mogen deelnemen aan de bondscompetitie en zullen naar verschillende criteria worden ingedeeld in de beschikbare klassen.