Van 17-22 september 2018 vindt in Gothenburg (Zweden) het Europees Kampioenschap 3D , volgens World Achery format en reglement plaats. 

Voor dit EK 3D is geen selectiedocument opgesteld. 
De NHB heeft zich echter geconformeerd aan de NOC*NSF doelstelling om zo goed mogelijk te presteren tijdens grote internationale toernooien en de daarbij horende top 10 ambitie. Naar titeltoernooien (EK, WK, EJK, WJK), World Cups en Youth Cups worden sporters uitgezonden die volgens de technische staf van de NHB een groot prestatiepotentieel hebben en kans maken op een hoge eindklassering.
Belangstellenden die in aanmerking willen komen om uitgezonden te worden, kunnen zich per e-mail aanmelden met hun bondsnummer en het type boog bij het topsportsecretariaat van de NHB via josebruntink@handboogsport.nl. Zij dienen er bij een eventuele uitzending rekening mee te houden dat zij zelf alle kosten voor deelname zullen moeten voldoen, met uitzondering van een NHB bijdrage voor het inschrijfgeld.