De Nederlandse Handboog Bond (NHB) heeft handboogsporter Laura van der Winkel uit Best voorgedragen bij sportkoepel NOC*NSF voor deelname aan de Youth Olympic Games (YOG). De zomereditie van het grootschalige jeugdtoernooi vindt van 6 tot en met 18 oktober 2018 plaats in Buenos Aires Argentinië.

Afgelopen oktober veroverde Kyra Donners tijdens het WK jeugd in Argentinië een quota-plaats voor een Nederlandse uitzending naar de jeugdspelen. Uit een intensieve selectieprocedure, die afgelopen week tijdens het Europees Jeugdkampioenschap in Patras is afgesloten, is uiteindelijk de 16-jarige Van der Winkel als beste uit de strijd gekomen.

Jeugd Olympische Spelen 2018

De derde zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen vindt van 6 tot en met 18 oktober 2018 plaats in Buenos Aires. De jeugdspelen zijn voor de handboogsport voor cadetten met geboortejaren 2001-2003. De twee eerdere zomeredities vonden plaats in Singapore in 2010 en in Nanjing in 2014. In Singapore veroverde Rick van den Oever het zilver, Jan van Tongeren behaalde in 2014 plek 5.