Tim Freriks en Mitch Dielemans net achter Niklas Krause op NK Run-Archery Sprint Wageningen

Hier vindt je de uitslagen individueel  en van de team relay. Wageningen was tevens de 5e en laatste wedstrijd dus finale voor de Dutch Run-Archery CUP 2018; hier vindt je de eindstand per categorie en de stand overall. At the bottom in English.  Er zijn mooie foto’s gemaakt door Carmel Domburg, deze zijn als hyperlinks in onderstaand verslag opgenomen. Kijk alvast hier voor een verslag in de ELNA. Bekijk hier de korte video-impressie door Wim Mulder. Prachtige foto’s door Gerrit Buitenhuis op zijn facebook.

Topschutter Mitch Dielemans is aangestoken door Tim Freriks om eens mee te doen aan Run-Archery in Wageningen en we waren erg benieuwd naar zijn prestaties in deze voor hem nieuwe sport. Met alleen boogschieten is Mitch ongetwijfeld de beste van het deelnemersveld, maar hoe hard loopt hij en hoe schiet hij na het hardlopen? Dat viel alleszins mee! In zijn eerste Run-Archery pakte Mitch gelijk een zilveren plak op het NK en was derde in de wedstrijd na winnaar Niklas Krause en maatje Tim Freriks. Mitch bleek een uitstekend hardloper te zijn en ook na 400 meter sprint goed te kunnen schieten alhoewel er wel een aantal missers genoteerd werden; ruimte voor verbetering. Reactie Mitch na afloop “dit smaakt naar meer”.

De wedstrijd vond plaats op de atletiekbaan bij sportcentrum De Bongerd, een heel overzichtelijke wedstrijd locatie en er was voldoende ruimte voor omkleden en douchen en in de gezellige kantine hadden we ons knusse verzamelpunt. Dank voor de NHB die commitment heeft voor Run-Archery en in de persoon van Agnes Vissers de prijsuitreiking de juiste uitstraling gaf.

Kwalificatie op tijd voor de finale heats
Alle deelnemers rennen 3x 400m en starten 30 seconden na elkaar. Er zijn 2 schietrondes waarbij er 6 pijlen gebruikt mogen worden om 4 doelen om te schieten. In de kwalificatie is er geen zicht op de tijd en het was dus spannend wie zich in welke finale heats; de 1e 10 deelnemers uit de kwalificatie over alle categorieën komen in de A-finale, de volgende 10 in de B-finale, etc. De kwalificatie is belangrijk; een deelnemer uit een lagere finale kan niet meer winnen van een deelnemer in een hogere finale. Naast de overall daguitslag wordt er uitslag opgemaakt per categorie: dames, heren junioren, heren senioren en heren masters. Dit pakte goed uit voor Henri Polman van Switbertus Lichtenvoorde die als enige master in de A-finale zat en daardoor het kampioenschap pakte. Wim Mulder (Avalon Apeldoorn) pakte de 2e plek en het was mooi om te zien dat John van Kuringen (Oirschot) met goed lopen en schieten de bronzen plek wist te bemachtigen. Bi de junioren heren waren er 2 junioren in de finale; Als 4e gekwalificeerd Rick van den Berg van Avalon Apeldoorn en als 7e Jald-Jetse Deelstra van HBV St. Hubertus Stramproy. In de finale was Jald-Jetse duidelijk sterker dan Rick, Mathijs Barkel van Avalon pakte in een sterke B-finale het brons voor Marlon Camp (HBV Ontspanning Tungelroy, sterkste tot en met 15 jaar) en Bram Polman (Switbertus)

Dear athletes,

Click for the competition lay-out (in Dutch) with the participation list and maps of the location inside and outside. Wageningen is also final of the Open Dutch Run-Archery CUP; see standings after Zoetermeer.

Saturday 27th of October the Run-Archery in Wageningen, also Open Dutch Sprint Run-Archery and final of the Open Dutch Run-Archery CUP will take place. The competition starts at 11:00 hrs. The award ceremony will take place around 15:00. Before the competition you can subscribe and receive your number from 10:00 and the pre-shooting is possible from 10:30 at the competition targets.

The address is: Bornsesteeg 2, Wageningen, on the athletics track. This is the same location as last year. Here you can change clothes, shower and build your bow.

Everyone runs 3 times 400 meter and start 30 seconds after each other. There are 2 shooting rounds and you’re allowed to use 6 arrows to hit 4 targets. The 12 arrows will be near the targets, where you can take them and choose a free target. The judge will put the targets up. The young ones in the age up to and including 12 (aspiranten) will start first and can shoot both rounds standing and on 12 meters. Afterwards they can pick up their arrows and the other athletes will start. The first round shooting by standing and the second by kneeling, both rounds on 18 meters.
After the pre-rounds everyone can participate in the final heats based on time in the pre-round. The first 10 atletes overall, will go to the A-final, the second 10 to the B-final, so on. The pre-rounds are important; an atlete in a lower final can not win from an atlete in a higher final. Next to the overall dayresult there will be a result per category: Women, Senior men, Junior men, Master men. In the final heats the athletes will get their own target. There are now 35 athletes, besides the aspiranten, so the A, B and C finals have 10 athletes and the D final has 5 athletes. When the number of athletes changes it’s possible that the number of participants per heat will change. This will be communicated in time or at least before the start pre-rounds.

Furthermore, the athletes can participate in the team-relay. If you want to make your own team let me know on forehand or before the final heats will start. Same is for the sequence you’re running in just make sure it’s known before the team relay starts. This makes it easier for the volunteers. The teams need at least 1 woman, only when this is not possible an exception can be made. In the teams you also have 6 arrows to hit 4 targets. The first athlete is standing, the second kneeling and the third standing.

If you have any questions please let me know. Marleen Domburg +31 6 20689869 marleen.domburg@wur.nl