Kyra Donners krijgt sinds 1 maart, als eerste talent extra ondersteuning van Stichting Berg Talent.

Kyra is een van onze jong Oranje toppers. Door de ondersteuning van deze stichting kan ze meer tijd op Papendal doorbrengen, trainingsstages volgen en haar talenten verder ontwikkelen in de topsport omgeving van onze thuisbasis, Papendal. Kyra’s uiteindelijke doel is om Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen, maar als eerste staat nu de selectie voor het WK Handboogschieten voor jeugd deze zomer in Madrid op het programma.

“ Door samen met Berg Talent deze stap te zetten hoop ik mij in de komende tijd zo te kunnen ontwikkelen dat ik aan nog meer internationale toernooien deel kan nemen en zo nog meer kan verbeteren op weg naar uiteindelijk de Olympische Spelen. ” ~ Kyra Donners

Wat is Stichting Berg Talent eigenlijk? Berg Talent is een particulier fonds van de familie Van den Berg. De Foundation heeft ten doel het geestelijk en fysieke welzijn van jongeren, waarbij de financiële draagkracht niet toereikend is, te bevorderen. Onder jongeren verstaat de Foundation de leeftijdscategorie 11 tot 19 jaar. De Foundation ondersteunt financieel de jongeren op het gebied van cultuur, educatie en fysiek welzijn met een specifieke focus op sporten met kleinere budgetten.

 

Wil je meer lezen over Kyra of ben je benieuwd wat Berg talent is? Bekijk de site hier.