Gabi Janssen grote verrassing Run-Archery Apeldoorn

klik hier voor video samenvatting van 2 minuten en klik hier voor de uitslag. Leuk ook een verslag in het Deutscher Bogensport Verband en het artikel in weekblad Oirschot en een artikel in de ELNA Oost-Gelre. Een link naar het fotoverslag van Jeroen Heuzinkveld volgt binnenkort. Nieuws en straks uitslag, verslag en foto’s van de wedstrijd in Oirschot vindt je hier. Aanmelden voor Oirschot via jotosato@hotmail.com

Gabi Janssen uit Eindhoven neemt namens Run-Archery team Oirschot deel aan de biathlon hardlopen boogschieten, ze was overall 2e in de sprintwedstrijd in Apeldoorn. Ondanks de mindere voorbereiding door een reis naar Amerika was Gabi op winnaar Raymond Veldhuis na als 2e aan de finish. Dit is de 1e keer in de historie van deze 10 jaar jonge sport dat een dame in de top 3 eindigt. Gabi is een uitstekend hardloopster die binnen een jaar onder trainer Tonny van Kuringen ook goed heeft leren boogschieten. De kunst is dan om na het hardlopen de focus te vinden om raak te schieten en daar is Gabi zaterdag uitstekend in geslaagd. Ze bleef ook de Duitse favoriete Sandra Szulc voor die ook een A-finale behaalde als 2e dame achter Gabi en tussen de heren een uitstekende wedstrijd draaide. 

Sprint

De wedstrijd in Apeldoorn ging over de sprintafstand; dat betekent 400 meter hardlopen, daarna op het schietpunt 4 doelen omschieten, hiervoor zijn 6 pijlen beschikbaar, is het doel dan niet geraakt dan volgt een strafronde. Per ronde 2 schietbeurten en 3 keer hardlopen. Het was al een verassing dat Gabi de A-finale van de snelste 9 atleten had bereikt en de 2e plek slechts 5 seconden achter de winnaar bij de heren was helemaal top prestatie. Team Oirschot was uitstekend op dreef met Milou van Mierlo als 3e bij de dames senioren en Jonne Besselink op de 5e plek; als talentvolle debutant een keurige 2e plek in de C-finale. Tonny van Kuringen was winnaar bij de dames masters. In de afsluitende estafette was het super spannend stuivertje wisselen met 5 teams binnen enkele seconden. Het team Oirschot met de dames Jonne, Sandra en Gabi pakte een zilveren medaille. Goede prestaties waren er voor Mark van Tiel van Concordia Zeeland met een felbevochten 3e plaats bij de heren senioren, Wladek Zytkiewicz met een 8e plek overall (5e senior), Wirdmer Griemelink na een felle strijd 2e in de B-finale en Ruud Vos met een 2e plek bij de masters (3e plek in de C-finale).

Avalon Apeldoorn komt goed voor de dag

Grote winnaar namens Avalon in de eigen wedstrijd is Raymond Veldhuis. Na een minder jaar door wat problemen was Raymond weer helemaal terug; zowel in de kwalificatie als de finale de snelste tijd, door sterk hardlopen en vrijwel foutloos schieten. Ook in de estafette wist hij een 5e plek om te draaien in een nipte overwinning voor het Avalon team met Robert Klaij en Mathijs Barkel. Ook dubbel succes voor Mathijs die als 1e junior een hele knappe 3e plek overall pakte. Kers op de taart was het sterke optreden van Agnes Klaij die na een knappe race de C-finale wist te winnen en een 4e plek bij de dames. Ook een mooi debuut voor krijger Colan Plomp met een 17e plek overall en juniore Marrit Wolf met een 18e plek overall  en een gouden plek bij de meisjes en de supersnelle junior Nick Bohnsack met een bronzen plak en Sytske Bakker met een 6e plek bij de dames. Mooiste resultaat voor Avalon was de puike organisatie waardoor het organiserend team onder leiding van Wim Mulder veel complimenten mocht ontvangen van de enthousiaste deelnemers.

Sterke delegatie Switbertus Lichtenvoorde

Joost Immink heeft namens het Run-Archery team Switbertus een zilveren medaille gewonnen bij de heren, Joost moest een halve minuut toegeven op winnaar Raymond Veldhuis, hier was een vierde plak voor Jorik Klein Nijenhuis, slechts 43 seconden van het goud en 1 seconde van het brons. Henri Polman was eerste bij de heren masters en zoon Bram Polman 2e bij de junioren met een fraaie winst in de B-finale na een heftige sprint met Wirdmer Griemelink uit Ruurlo. Ruud ten Have was ook goed op dreef met een 3e plek in de B-finale en Marc Konings pakte hier plek 5. Jan Wassink viel en beschadigde zijn vizier; dat leverde veel missers en een 6e plek in de C-finale. Switbertus deed met 2 teams mee aan de afsluitende estafette. Switbertus 2 met Marc Konings, Bram en Henri Polman ging na goed werk van Marc en Bram aan de leiding, door matig schieten van Henri in de laatste schietbeurt moest Switbertus 2 alsnog genoegen nemen met een 4e plek. Switbertus 1 met Jorik, Joost en Ruud profiteerde en pakte de bronzen medaille. Mooie foto’s van Jeroen Heuzinkveld.

 Agenda Open Dutch Run-Archery CUP 2019: NU AANMELDEN

Meld je aan voor deze wedstrijd of makkelijk in 1x voor alle wedstrijden van de Open Dutch Run-Archery CUP via één mail naar runarchery@st-switbertus.nl onder vermelding van naam, land, geboortejaar, geslacht, vereniging, eventueel NHB bondsnummer en verklaring of je akkoord bent met gebruik van foto en naam voor publicatie.