Peter Elzinga, Jody Vermeulen en Inge van Caspel hebben de top 32 bereikt van het Wereldkampioenschap in ‘s-Hertogenbosch. De compounder van TeamNL moesten in hevige regenval regenval de 1/48 en 1/24 rondes van de eliminaties afronden.

Elzinga, nummer 18 van de ranking had een comfortabele run naar de top 32. Allereerst zette hij de Zuid-Afrikaan Roux opzij met 148-141. De daaropvolgende opponent Orosz uit Hongarije kon de 38-jarige Elzinga niet tot zijn knieën brengen. Peter pakte met 146-143 zijn plaats in de 1/16e waar hij zich weer voegt bij zijn teamgenoot Mike Schloesser.

Sil Pater kon niet voor een verrassing zorgen. Sil trof in zijn 1/48e ronde de ervaren Amerikaan Schaff, die met 149 punten een nagenoeg foutloze match schoot tegen de 145 van de Nederlander.

Ook twee compound dames bij de top 32

Jody Vermeulen, die door haar plaatsing direct naar de 1/24e ronde doorging, had hierin ook geen problemen met de schutster Hoim uit Estland (144-141). Inge van Caspel, 51e uit de ranking, won gemakkelijk van de Zweedse Käck in haar eerste ronde 143-137. In de 1/24e trof ze de veel hoger geplaatste Colombiaanse Sandino. Waar Sandino met matige scores de wedstrijd opende, zat Van Caspel direct scherp in de partij. Na drie van de vijf doorgangen was een voldoende gat geslagen om op ervaring de partij af te ronden 140-133.

Sanne de Laat, die haar 1/48e partij nog met ruime cijfers won (138-130), schoot een goede partij in haar tweede eliminatieronde. Haar tegenstandster, Danelle Wentzel uit Zuid-Afrika, noteerde echter 1 punt meer op het scorebord waarmee De Laat haar individuele toernooi tot een einde zag komen.