Het Nederlandse compound herenteam heeft een plek veroverd in de bronzen WK finale van aankomende zaterdag. Mike Schloesser, Peter Elzinga en Sil Pater treffen in de strijd om het eremetaal het team van Colombia.

De kwartfinale van het herenteam was direct een zware partij tegen compound grootmacht USA. Na twee sets had hadden Mike, Peter en Sil een voorsprong van 3 punten weten op te bouwen. Onder de hevig wisselende wind lukte het de Amerikanen niet meer om hun achterstand om te keren (232-231).

In de halve eindstrijd had Nederland geen antwoord op het scorend vermogen van hun tegenstander. Team Turkije schoten slechts 3 van de 24 pijlen buiten de tien. Met 229-237 moest Nederland genoegen nemen met de kans op brons. Hierin treffen ze de nummer 5 uit de plaatsingslijst, Colombia.

Compound dames missen nipt medaille finales

Bij de dames konden Sanne de Laat, Jody Vermeulen en Inge van Caspel geen plek op de Parade veroveren. In de kwartfinale kwamen de drie tekort tegen de dames van india. (219-213).
Ook in de strijd om de Mixed teams mist TeamNL de strijd om de medailles. Chinese Taipei was met 156-153 een maat te groot voor de combinatie Schloesser/Vermeulen.