Het heren recurve team heeft tijdens de European Games in Minsk het zilver veroverd in de landenstrijd. Sjef van den Berg, Steve Wijler en Jan van Tongeren moesten pas in de shoot-off buigen voor Frankrijk 4-5.

Het Nederlandse team, dat afgelopen week in ‘s-Hertogenbosch net het WK podium miste, was in Minsk overtuigend doorgedrongen tot de gouden finale. Daarin troffen Sjef, Steve en Jan het team uit Frankrijk (1).

Frankrijk begon de partij zeer sterk en pakte na twee sets al een 4-0 voorsprong. Hiermee leek de hoop voor Nederland al bijna verdwenen. TeamNL vocht zich echter met twee sterke doorgangen terug in de partij en wist een allesbeslissende shoot-off af te dwingen.

Hierin hervond Frankrijk de sterke vorm van het begin van de partij en wist met een foutloze 30 punten de partij alsnog in hun voordeel te beslissen. Het zilver is voor de Nederlanders.