Op 29 juni vonden op Sportpark Jeugdland de Open Nederlands Kampioenschap Handboogschieten Aangepast Sporten plaats bij HBSV Alliance d’Amitié in Ulvenhout. De wedstrijd was onderdeel van de ParaGames waarbij voor eerste keer een nieuw wedstrijdconcept voor paraschutters werd uitgeprobeerd.

Dit concept hield in dat zowel schutters met officiële classificatie als schutters zonder officiële classificatie konden deelnemen aan de wedstrijd. Op deze manier wordt er een iedere de kans geboden om deel te nemen om zo de para handboogsport in Nederland te vergroten.

Tijdens dit Open Nederlands Kampioenschap verbeterde Roy Klaassen van HBS Almere het Nederlands record voor 72 pijlen op 50 meter bij de compound heren naar 689 punten van de maximaal 720 haalbare punten. Het vorige record van 665 punten stond al op naam van Roy Klaassen en is hiermee verhoogd. Naast de verbetering van het record bij de compound heren werd ook het record bij de compound dames verbeterd. Yvonne van den Berg-Houffelaar van HBSV Assumburg schoot een totaal 628 punten van de maximaal 720 haalbare punten waarmee ook zij haar eigen record van 615 punten van eerder dit jaar verbeterd.

Het Open Nederlands Kampioen Aangepast Sporten werd afgerond met de winst voor Emily Brouwer van Ogio Eindhoven bij de recurve schutters, gevolgd door Phillip Bottemley van HBS Almere op de tweede plaats.
Bij de compound schutters ging de winst naar Roy Klaassen, werd Tom Monaghan van Landsmans Unie Schijndel tweede en betrad Yvonne van den Berg-Houffelaar de derde trede van het podium.