Op zondag 18 augustus hebben Peter Verhagen en Rens van Zon de gouden bondsspeld ontvangen voor hun inzet en verdiensten voor de handboogsport. Deze onderscheiding kregen zij na afloop van het Nederlands Kampioenschap hout waarmee beide heren een lange vrijwilligersloopbaan in de handboogsport afsloten.

Peter Verhagen (81 jaar, HBV Constantia) heeft zich meer dan dertig jaar ingezet als onder meer scheidsrechter en wedstrijdleider in de handboogsport. Peter was altijd zeer precies in het bewaken van de eerlijkheid van de wedstrijden.

De 75-jarige Rens van Zon (AHV Centaur) floot ook zijn laatste wedstrijd als scheidsrechter. Daarnaast is Rens actief geweest als trainer en wedstrijdleider. Ook was hij in de commissies scheidsrechter en aangepast sporten zeer actief om te zorgen dat de sport voor zo veel mensen eerlijk en toegankelijk is. Recent was Rens nog meer dan tien dagen actief als vrijwilliger bij de EFAC.