De schutters van VZOS Santpoort betraden afgelopen zondag in alle categorie├źn de hoogste trede van het podium. Te gast bij St. Sebastiaan in Goirle schoten 59 schutters met traditionele boog en houten pijlen in een gezellige sfeer om de Nederlandse titels.

Bij de Dames won Judith Porsch van VZOS Santpoort het goud na een kwalificatie ronde met 87 punten. In de finale versloeg zij de nummer twee, Jannie Koet van der Veer, met 32 tegen 14. Bij de Heren zien we dezelfde vereniging en achternaam want Maarten Porsch won het goud na een shoot-off in de finale met clubgenoot Ernie Breuer.

Na twee keer goud en een keer zilver was het ook VZOS Santpoort die het goud pakte bij de teams. Zij versloegen Sint Sebastiaan Goirle met 251 tegen 199. Daar achter eindigde de Dutch Bowhunting Clan met 190 punten op de derde plaats.

Benieuwd naar een impressie van het NK Hout? Bekijk hier de foto’s

Dames
1) Judith Porsch – VZOS Santpoort
2) Jannie Koet van der Veer – HKS Zoetermeer
3) Veronica Westdorp – Eemschutters

Heren
1) Maarten Porsch – VZOS Santpoort
2) Ernie Breuer – VZOS Santpoort
3) Michael Witjes – Dutch Bowhunting Clan

Teams
1) VZOS Santpoort (Breuer, Porsch, Porsch)
2) Sint Sebastiaan Goirle (Van Vught, Koijen en Otten)
3) Dutch Bowhunting Clan (Witjes, Bolt, Tim)

Bekijk hier de volledige uitslag van het NK Hout 2019