Met ingang van de AVG in mei 2018 ligt er ook binnen de sportwereld een grotere nadruk op het gebruik en publicatie van persoonsgegevens. Een veelvoorkomende publicatie die dit onderwerp raakt zijn de wedstrijduitslagen.

Volgend uit de ledenovereenkomst en het privacy reglement van de NHB zijn we geoorloofd een selectie aan persoonsgegevens te gebruiken die in relatie staan tot oa. wedstrijddeelname. Denk hierbij aan het delen van geboortedatum met een vereniging voor indeling in leeftijd klasse.
 
Let wel. Met betrekking tot publicatie van uitslagen willen we wel adviseren om persoonsgegevens hierin te minimaliseren. Naam, bondsnummer en vereniging zijn gegevens die noodzakelijk zijn in een uitslagen. Maar een geboortedatum wordt geadviseerd niet te publiceren. De sporters mogen erop vertrouwen dat een wedstrijdorganisatie personen in een correcte leeftijdsgroep en categorie heeft ingedeeld. Publiceren van deze persoonsgegevens op de uitslag is daarmee overbodig en kan enkel leiden tot bezwaren.