Finales Compound Dames individueel

In de gouden finale kwam de wind flink opsteken op het open veld in Ulvenhout. De wedstrijd om het goud ging tussen de vedettes Jody Vermeulen en Sanne de Laat. Jody, die het hele weekend als in uitstekende vorm verkeerde, had de minste moeite met de wisselende weersomstandigheden. Iedere serie lukte het Jody om haar voorsprong op clubgenoot Sanne te vergroten. Met 142-133 prolongeert Vermeulen met succes haar Nederlandse titel.

De strijd om het brons ging tussen Martine Stas-Couwenberg en Inge Enthoven. Inge begon sterk aan de partij en wist na drie van de vijf doorgangen een voorsprong van 3 punten op te bouwen. Daarna kwam Martine op stoom. Een perfecte series in ronde 4 verkleinde het gat tot slechts 1 punt. In laatste serie lukte het Inge niet haar zenuwen te bedwingen en zette met een 8 in de opening pijl de deur open voor Martine. Martine greep de kans vol aan met een serie van 29. Uiteindelijk ging het brons naar Martine Stas-Couwenberg 143-139

Finales Compound Heren individueel

In de finale stonden de twee schutters die elkaar al meermaals als tegenstander hebben ontmoet in een finale om de Nationale titel, Mike Schloesser en Peter Elzinga. Peter betrad als regerend kampioen het wedstrijdveld. Hij kreeg in Mike Schloesser wel een zware partij. De Limburger had in zijn eliminatierondes en halve finale geen enkele pijl buiten de 10 geschoten. Lukte hem dat ook in de wind tijdens de finale om het goud?
Peter opende de partij met 29 waar Mike wederom perfect bleef met 10-10-10. In de tweede serie eindigde de perfecte run voor Schloesser. Zijn tweede pijl belandde net buiten de 10. Ook Elzinga scoorde 29 punten en hield de stand in de wedstrijd op 1 punt verschil in het voordeel van Schloesser. In de derde series hervond Mike weer zijn perfecte vorm waar Elzinga eenmaal een negen noteerde en zijn achterstand verder liet oplopen tot twee punten. Een voorlaatste foutloze serie voor beide schutters veranderde niets aan de tussenstand. In de laatste serie liet Elzinga de wedstrijd lopen met 28 punten waar Mike 29 op het scorebord noteerde. Met een eindstand van 148-145 kroonde Mike Schloesser zich tot Nationaal Kampioen outdoor 2019.

Thomas van Eil nam het voor brons op tegen het 17-jarige talent van Almere, Casper Warnars. Van Eil, die zowel in het doel als veldschieten een jarenlange ervaring meebracht had in de bronzen finale toch moeite een comfortabele voorsprong te pakken op Warnars. Na vier doorgangen had Casper slechts een achterstand van 2 punten. Warnars wist in de laatste serie met nog maar 1 pijl te gaan de score tot slechts 1 punt verschil terug te brengen. Casper noteerde met zijn laatste pijl een 9. Thomas moest het geel pakken voor het podium. Van Eil had zichtbaar moeite om in de sterke wind zijn boog stil te houden. Met slecht 4 seconden op de klok drukte hij af en liet zijn pijl net binnen het geel landen. Brons voor Thomas van Eil! 137-136

Finales Compound teams

Voor de NK titel clubteams ging de strijd tussen HBS Almere (Peter Elzinga / Inge van Caspel) tegen Constantia Drunen (Thomas van Eil / Noami van Eil). In de eerste serie waren biede teams met 39 punten nog aan elkaar gewaagd. Vanaf dat moment wist het ervaren duo Peter en Inge gestaag een voorsprong op te bouwen van 4 punten na vier series. In de laatste serie probeerde Drunen met een perfecte ronde van 40 punten nog een kanteling af te dwingen maar de poging kwam te laat. Met 154-152 ging het goud naar HBS Almere.

De bronzen finale voor de compound teams ging tussen ABC Taxus Arnhem (Rik Snelder / Robert van de Kamp) en OGIO Eindhoven (Sanne de Laat / Rik Sanders). Na drie van de vier doorgangen stond de score nog gelijk op 111-111. In de laatste serie was het het jonge team van ABC Taxus (Rik 18 jaar / Robert 16 jaar) die de overhand nam en met 150-147 de bronzen NK medaille pakt.