Finales Recurve Heren individueel

In de gouden finale kreeg Jan van Tongeren een nieuwe kans op de Nationale titel. Vorig jaar moest hij zijn meerdere erkennen in Rick van der Ven. in 2019 nam hij het op tegen Damian Vaes. Vaes (5), sinds kort fulltime atleet op Papendal, gaf in de openingsset meteen een tik met 28 over 27 van Van Tongeren. De tweede set trok Van Tongeren gelijk et 28-27 (2-2). In de derde set lieten beide heren steekjes vallen in de wind met een 7 voor Jan en een 6 van Damian. 2-4 voor Van Tongeren. In de vierde set opende Damian met een 8 wat de deur opende voor Jan om de strijd in deze set te beslissen. Een 9 in de laatste pijl was voldoende om de titel veilig te stellen. Nationaal kampioen 2019, Jan van Tongeren.

Van Laarhoven verrast tegen routinier Van der Ven.
De bronzen finale werd een strijd tussen de ervaring en jeugdige bravoure. Tweevoudig Olympiër Rick van der Ven nam het op tegen 16-jarig talent Kay van Laarhoven. Van der Ven, favoriet voor de partij, opende met 25 tegen 20 van Kay. In de tweede set herpakte de Jong-Oranje schutter zich met 29 tegenover de 28 punten van Van der Ven en bracht hiermee de score weer in balans 2-2. Ook de derde set werd in het voordeel van Kay beslist 4-2. De volgende set kon de beslissing brengen. De voorlaatste set ging gelijk en bracht de score tot 5-3. In de laatste set kon Van der Ven enkel nog een shoot-off afdwingen. Kay van Laarhoven wilde de beslissing niet overlaten aan een shoot-off en dwong de winst af met 29-28 in de afsluitende set. 7-3 en het brons voor Kay van Laarhoven.

Finales Recurve Dames individueel

De gouden finale kende sowieso een nieuwe Nationaal Kampioen. Gaby Bayardo en Sietske Visser troffen elkaar in de strijd om het goud. Bayardo, die tijdens de European Games een Olympisch ticket voor Nederland behaalde, opende de wedstrijd met 27 om 24. In de tweede set nam de wind toe in kracht waardoor de scores meer uiteen gingen lopen. 24-24 in set twee bracht de score tot 3-1. De derde set was voor beide geluk hebben met de wind, waarin het geluk meer aan de zijde van Gaby lag 5-1. De vierde set moest Sietske winnen om een kans te houden in de wedstrijd. Met 29 punten liet Bayardo hier geen kans voor en pakte de Nationale titel met 7-1.

Sarina Callewaert-Laan moest direct na haar gouden teamfinale direct weer het veld betreden voor haar strijd om het individuele brons. Hierin stond ze tegenover Sarah Kwaks. Kwaks was in de strijd om het brons aanzienlijk sterker dan de Almeerse. Zonder setverlies eigende Sarah zich de derde plaats in het kampioenschap toe. 6-0.

Finales Recurve teams

Reineveld Delft (Berend Bouvy / Quinten Oudijn) en HBS Almere (Sarina Callewaert-Laan / Denzel Pleiter) troffen elkaar op zondag in hun wedstrijd om het goud. In de finale kon HBS Almere de tweede clubtitel binnenhalen in tijdens het Nationaal Kampioenschap. Almere had vanaf het begin duidelijk de overhand over Reineveld Delft. In de eerste set wist Delft nog een setpunt te pakken, maar daarna was Almere aan zet. Met twee aansluitende set overwinningen ging ook de recurve titel naar HBS Almere.

In de strijd om het brons ging het tussen HBV Ontspanning St. Oedenrode (Sjef van den Berg / Kristin Davies) en St. Bernardus Bergeijk (John Franssen / Kay van Laarhoven). Bergeijk was sterk in vorm in de bronzen finale en liet slechts 1 set over aan St. Oedenrode. Met 6-2 in setpunten was het brons voor John en Kay.