NK Zoetermeer de uitslag. Klik hier voor de uitslag / Click here for results Open Dutch Run-Archery Zoetermeer 2019

Tussenstand CUP / Standings Open Dutch competition after 4 rounds: per category and overall (all catagories)

Foto selectie:  Klik op de links voor de eerste selectie van prachtige foto’s via de NHB door Danny den Ouden

Uitgebreid Verslag: kijk hier

Seniors and masters

The Russian atlete Aleksei Andreianov finished just behind the Dutch top three: bronze Tim Freriks (Dutch Champion), Raymond Veldhuis and Mark van Tiel. Raymond was ahead of Tim until the last shooting; due to heavy wind (and stress?) Raymond missed his last Arrow; and lost his Dutch championship to Tim. Aleksei’s teammate Vladislav Kiruitin seemed to take the overall victory but after one (1) miss in the last shooting round, Vladislav had to leave the victory to Marco Kreische; one of Marco’s toughest victories in Holland: nice competition. Niklas Krause could not convince (4th place) after a year of injuries. Superior winner of the B-final was Tom-Florian Borrack with ths 6th time overall.

In the women ‘s final German Cornelia Borchers took the lead after the first shooting, before German champion Jenny Kröcher and first lady Sandra Szulc and good old Tonny van Kuringen. Followed by the Dutch talents Pien tepaske (good shooter but not yet in combination with running), Jonne Besselink (fast runner, not yet stable in shooting) and Anita Dockters van Leeuwen; just started Run-Archery and already a last shooting round with 4 hits!. With very good shooting and fastest running Sandra took a big lead and the victory. Sandra would have reached A-final and top 10 time in the man’s competition!! Jenny finshed second and shortly behind Cornelia took the bronze medal.

The masters run the same competiotion as the senior and juniors, John van Kuringen and Henri Polman reached the B-final. Despite John’s excellent shooting, Henri took the victory. Jaroslav Kratochvil won the C-final and bronze medal in Dutch open “master class”. Ruud Vos won his first (bronze) Dutch Championship medal.

Young ones have the future

Matthijs de Adelhart Toorop reached his second dutch championship with the aspirants. Lea Syfried and Lisa Koster were of equal level, Lea finished just before Lisa second and third. Joep Prinsen won bronze with the cadets in his first year, behind Jarlath Wadey (silver) and golden Marlon Camp, Surprise: Joep was in his C-final faster than Jarlath. In the open Cadet class German Florian Brösicke was the winner, due to excellent running. With the juniors Bram Polman was the fastest in the kwalifiction, but in the A-final Mathijs Barkel speeded to his victory as Dutch Champion. Heel mooi was de run die organisator David met zijn zoontje Luca liep (in de stromende regen).

Tussenstand CUP / Open Dutch competition after 4 rounds: per category and overall (all catagories)

Nieuwe tussenstand van de CUP na 4 events. Het is nog heel spannend overall (over alle categoriën heen). Avalon Apeldoorn heeft hier the lead, Raymond Veldhuis heeft de leiding overgenomen voor Mathijs Barkel, de rus Maxim Menshikov zal in de laatste wedstrijd in Wageningen proberen de overwinning te pakken, maar ook Joost Immink van Switbertus en de Duitser Niklas Krause zijn nog kansrijk omdat de beste 3 resultaten tellen (the three best result will count). Ook in de senioren categorie heeft Raymond Veldhuis de koppositie ingenomen maar met een gelijke stand met Joost Immink van Switbertus; Wageningen brengt hier de beslissing. Kanshebber bij de senioren is ook de sterke rus Menshikow en ook Mark van Tiel en Jorik Klein Nijenhuis doen mee om het podium. Bij de dames is Sandra Szulc na haar 3e zege zeker van de overwinning in de CUP, net als Mathijs Barkel bij de junioren, Henri Polman bij de masters en Lea Seyfried bij de aspiranten. In alle klassen is er nog veel mogelijk voor de verdere ereplaatsen in de CUP.

In totaal zijn er 5 wedstrijden die mee tellen voor de Open Dutch Run-Archery CUP.  Kijk hier voor tussenstand per categorie. Kijk hier voor tussenstand Overall. Verrassende leider in het tussen klassement Overall is junior Matthijs Barkel met 1 puntje voorsprong op de Rus Maxim Menshikow en daar weer vlak achter Joost Immink. Joost gaat wel op kop in het tussenklassement voor de heren senioren. Ook opvallend is 2 dames in de top 10 Overall, met Gabi Janssen op plek 5 en Sandra Szulc als 6e. Niklas Krause; de winnaar van de CUP in 2018 vinden we pas terug op plek 10. Niklas moest door een blessure 2 wedstrijden missen, maar doordat alleen de beste 3 resultaten over 5 wedstrijden meetellen maakt hij nog steeds kans. In totaal hebben 32 deelnemers punten gepakt voor het Overall klassement en 43 deelnemers in de klassementen per categorie.

Terugblik op tropische wedstrijd in Oirschot

Zaterdag 29 juni was voor de 2e keer de Run-Archery in Oirschot gehouden: klik hier voor de uitslagen. Kijk voor foto’s op de fotopagina van Oirschot atletiek. De wedstrijd ging ondanks het warme weer gewoon door. Om de hitte te mijden is de wedstrijd omgezet naar een sprintformat en een uur eerder gestart en in recordtempo afgewerkt; om 13:00 uur was de spannende estafette geweest, opgeruimd en tijd voor de prijsuitreiking; het hele evenement in 3uur is een nieuw record. Door aanpassingen was er minder last zijn van de warmte en waren we op tijd klaar voor de kwartfinale winst van de Nederlandse leeuwinnen op Italië tijdens het WK damesvoetbal. Er was zelfs nog voldoende tijd voor een gezellig drankje op het terras van atletiek Oirschot. De organisatie zorgt voor schaduw (tenten), een watersproeier en voldoende water en ijsjes.

Nagenieten van Run-Archery Apeldoorn

klik hier voor video samenvatting van 2 minuten en klik hier voor de uitslag. Leuk ook een verslag in het Deutscher Bogensport Verband en het artikel in weekblad Oirschot en een artikel in de ELNA Oost-Gelre. Nieuws en straks uitslag, verslag en foto’s van de wedstrijd in Oirschot vindt je hier. Aanmelden voor Oirschot via jotosato@hotmail.com

 Agenda Open Dutch Run-Archery CUP 2019: Kijk hier voor tussenstand per categorie. Kijk hier voor tussenstand Overall.

Meld je aan voor deze wedstrijd of makkelijk in 1x voor alle wedstrijden van de Open Dutch Run-Archery CUP via één mail naar runarchery@st-switbertus.nl onder vermelding van naam, land, geboortejaar, geslacht, vereniging, eventueel NHB bondsnummer en verklaring of je akkoord bent met gebruik van foto en naam voor publicatie.