Op zondag 15 december 2019 heeft Carel Deden de gouden bondsspeld opgespeld gekregen voor zijn inzet en verdiensten voor de handboogsport.

foto’s; HBS Almere

Carel Deden is de handboogwereld binnengerold als ‘handboogvader’ van het destijds jeugdige talent Esther Deden. Slechts zitten achter de meet is echter niet de meest passende bezigheid voor Carel. Hij is een man die niet stil kan zitten en zich graag zinvol maakt binnen de sport waar zijn dochter zoveel plezier aan beleeft.

Vanuit die invalshoek heeft Carel inmiddels in vele hoedanigheden zijn kennis en kunde ingezet. Ten eerste als bestuurslid van zijn vereniging HBS Almere, in de rollen van penningmeester en voorzitter. Ook heeft hij in het rayonbestuur jarenlang zijn inbreng gehad als budgethouder, bondsraadslid en tot einde van dit jaar secretaris van Rayon 1. Ook was Carel lid van diverse commissies, waaronder communicatie, financiën en de discipline commissie outdoor.

De alleskunner is ook aan de wedstrijd kant actief. Hij was mede-organisator van het Dutch Para Archery Tournament, een wedstrijd voor para-handboogsporters in Almere.  Afgelopen zomer was Carel van onmisbare waarde voor het EFAC 2019 in Doorwerth. Als lid van de regiegroep was hij het wakend oog over alle financiën en was hij zowel voor als tijdens het toernooi achter de schermen buitengewoon actief om alles in goede banen te leiden.

Een man met een buitengewone inzet voor de handboogsport en altijd beschikbaar om te sparren over de onderwerpen die met de ontwikkeling van onze sport te maken hebben.

Vandaar heeft het bondsbestuur geheel terecht besloten deze verdiensten en inzet te onderscheiden met de gouden bondsspeld.