Finales Recurve Dames individueel

GOUDEN FINALE

De strijd om het goud gaat tussen twee kampioenen. Laura van der Winkel (1), Nederlands Kampioen Junioren, neemt het op tegen Quinty Roeffen (2), Nederlands Kampioen bij de Cadetten. 

Laura opent de partij ijzersterk met een foutloze serie van 30 punten. Quinty laat in de tweede set zien hier niet van onder de indruk te zijn en antwoord ook met een perfecte serie en brengt de stand gelijk naar 2-2. In de derde en vierde set wisselen beide sporters wederom perfecte series met elkaar af waarmee de partij nog steeds onbeslist is met 4-4. 

In de vijfde set laat Quinty zien over stalen zenuwen te beslissen en pakt naast haar cadetten titel ook de senioren titel met een 6-4 overwinning over Laura van der Winkel. 

BRONZEN FINALE

De winnares van het brons bij de junioren, Mary-Ann Tempelman (5)  neemt het in de bronzen finale op tegen de ervaren Esther Deden (6). De ervaring van Esther komt direct naar voren in haar openingsset. Ze opent met 29 tegen 26 van Mary-Ann. Esther stevent met opvolgende setwinst af naar een vroege partijwinst (4-0). 

Mary-Ann komt vanaf de derde set echter sterk terug met 29-28 en pakt twee setpunten terug. Ook in de vierde set pakt Mary-Ann wederom de set en brengt de stand gelijk op 4-4. In de vijfde set is Mary-Ann Tempelman wederom de betere en weet naast brons bij de junioren ook brons bij het senioren NK te veroveren. (6-4)