Ook in 2020 vindt het Nederlands indoor kampioenschap barebow plaats bij Archery Service Center in Horst. Door de komst en de mogelijke problematieken van storm Ciara werd op het laatste moment de wedstrijd in Horst wat ingekort.

In plaats van twee kwalificatierondes werd besloten na 1 kwalificatieronde van 30 pijlen al de eliminaties in te gaan. Na 30 pijlen is het de zilveren medaille winnaar van 2019, Hans van Hout, die het klassement aanvoert bij de heren. De titelverdediger, Twan Cleven, ziet zichzelf pas terug op plek 5 in de ranking. 16-jarige Mariska Koning van De Vrijheid Zuidlaren, is bij de dames ruimschoots de beste van de kwalificatieronde. Baiba Gaile, de winnaar van 2019, staat op plek 3 met 20 punten achterstand.

In de eliminatieronde zorgt de nummer 16 van de plaatsingslijst, Ad van Vught, voor een vroege uitschakeling van de leider Hans van Hout (6-2). Twan Cleven weet wel met klinkende cijfers door te dringen tot de halve finale. Daarin treft hij de Nico Schutte (3), die in de halve finale de nummer 2 Ron de Haan weet te verslaan na shoot-off.

Bij de dames wordt Marika Koning op geen enkel moment bedreigt in haar weg naar de halve finale. Daarin treft ze clubgenote Annemarie Vermaesen (5) die haar met 7-3 onverwacht naar de bronzen finale verwijst.

finales Heren barebow

De medaille finales bij de heren verlopen in 2020 zonder setverlies. In de strijd om het brons tussen Ron de Haan (2) en Francis Beckers (8) pakt Ron met 6-0 de bronzen plak. Titelverdediger Twan Cleven (5) heeft ook aan drie sets voldoende in de eindstrijd. Tegen Nico Schutte (3) weet Twan met 6-0 zijn titel van 2019 met succes te verdedigen.

finales Dames barebow

Bij de dames was Mariska Koning (1) de favoriet voor de bronzen plak in haar strijd tegen Sylvia Damen (2). In drie sets (6-0) weet Mariska de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Ook bij de dames staat titelprolongatie op het spel. Baiba Gaile (3) neemt het als titelverdedigster op tegen Annemarie Vermaesen (5). In de strijd om de Nederlandse titel is Annemarie duidelijk de sterkste. Enkel in de tweede set weet Baiba nog setpunten te pakken. Met 6-2 neemt Annemarie Vermaesen de Nederlandse titel over van Baiba Gaile.