Projectleider stimulering handboogsport

UPDATE: De vacaturedeadline is gesloten. We gaan de komende weken kijken of er bij de mensen die gereageerd hebben een match is voor de functie.

Publicatiedatum: vrijdag 21 februari 2020

Handboogschieten. Dat is sporten, pijlen en een boog. Dat is van heel ver terug. Maar ook zeker helemaal van nu. Het is de kracht van concentreren, focussen, richten en aanspannen. En dan: loslaten. Je doet het binnen, buiten, alleen of samen. In de basis een sport van helden, ongekend talent en ultieme prestaties. Iedereen kan het. Jong en oud. Vrouw en man. Binnen en buiten. Everyone deserves to be a hero.

Dit is kort en krachtig de Handboogsport, een prachtige sport. De Nederlandse Handboog Bond telt 10.000 handboogsporters bij ruim 220 verenigingen in Nederland. Vanuit het bondsbureau op sportcentrum Papendal ondersteunt het team van op dit moment zes medewerkers de verenigingen en sporters in hun reis in de handboogsport. Want, de sport is volop in beweging en voor ons staat de sporter hierin centraal. Van iemand die voor het eerst in aanraking komt met de handboogsport tot zelf winnen op de Olympische Spelen.

De Nederlandse Handboog Bond zoekt een projectleider sportstimulering (0,6 – 0,8 FTE) om deze beweging te vertalen naar een goed aanbod voor iedereen die de sport leuk vindt

Een dag in het leven van een projectleider sportstimulering van Handboogsport Nederland
Je begint de dag met een overleg met jouw collega over de ontwikkelingen binnen de verschillende disciplines binnen de handboogsport. Je bespreekt wat de kansen zijn voor het 3D- en veldschieten en hoe we zorgen dat deze sporters zich goed vertegenwoordigd voelen.

Over vier maanden staat het NK Outdoor op de agenda. Je werkt de afspraken uit die je hebt gemaakt met de vereniging die gastheer is van het kampioenschap. Je legt contact met de verantwoordelijkheden voor de scoreverwerking en je legt contact met de speaker die tijdens het evenement het publiek enthousiasmeert en de sporters informeert.

Na de lunch maak je met je collega’s een uitgebreide wandeling op het sportiefste business park van Nederland. Een unieke werkplek voor wie van sport houdt.

Jouw collega communicatiespecialist is leidend voor de berichtgeving over de aanstaande finales van de NHB-beker en rayonkampioenschappen. Samen met hem/haar overleg je over de berichtgeving op de website en sociale media en de communicatie naar verenigingen en deelnemers.

Met je collega van de ledenadministratie maak je op basis van data (zoals rapportages over leden ontwikkelingen) analyses en ontdekt hierin kansen om initiatieven op te zetten of te ontwikkelen.

‘s Middags ga je op zoek naar unieke mogelijkheden om de jeugdcompetities te versterken. Je plant overleggen met de verenigingen die Jeugdfita-wedstrijden organiseren en je maakt afspraken met een leverancier in de handboogsport die geïnteresseerd is om de jeugdwedstrijden te ondersteunen.

Jouw kenmerken als medewerker sportstimulering

  • Je bent sportliefhebber en kent de wereld van georganiseerde sport
  • Kennis van de handboogsport is een pré
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in relatie tot sport en/of projectmanagement
  • Je vindt het niet erg om regelmatig ‘s avonds of in het weekend te werken, want dat is immers wanneer vrijwilligers beschikbaar zijn en evenementen plaatsvinden
  • Je hebt affiniteit met data en data-analyse. Je weet deze te vertalen naar doelstellingen
  • Je bent een teamplayer
  • Je durft kansen te pakken
  • Je legt makkelijk contacten met andere mensen

Wat wij bieden?

  • Een passend marktconform salaris volgens CAO sport
  • Een dynamische baan in de mooie wereld van sport
  • Flexibele werktijden
  • Een prachtige werkomgeving op sportcentrum Papendal
  • Super gezonde lunches van de topsport keuken van Papendal
  • Laptop

Zie jij jezelf als de nieuwe projectleider sportstimulering voor de Handboogsport? Solliciteer dan direct! 

Voor meer informatie over de vacature en de werkomgeving kun je altijd contact opnemen met Arnoud Strijbis, algemeen directeur NHB: (06)46133286.

Direct solliciteren? Dat kan via solliciteren@handboogsport.nl!

De NHB gaat zorgvuldig om met de door jou verstrekte gegevens. Voor meer informatie verwijzen we je naar de Privacyverklaring op onze website.