Bij de NHB komen vragen binnen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Ook bij NOC*NSF en andere aangesloten sportbonden komen vragen binnen. Het gaat daarbij vooral over het deelnemen aan en organiseren van internationale sportevenementen in en buiten Nederland.

Kern van het advies van NOC*NSF is om de reisadviezen van Buitenlandse Zaken goed te volgen en voor de situatie in Nederland vooral de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu (RIVM) op te volgen. Zie hiervoor het themadossier van NOC*NSF met links naar het RIVM en andere instanties: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Voor de handboogsport zijn er ook reeds gevolgen. De geplande World Cupwedstrijd in Shanghai (4 t/m 10 mei) is geannuleerd. Inmiddels is er een nieuwe World Cup gepland in Antalya (11 t/m 17 mei). Deze wedstrijd vindt in de week voorafgaand aan de Europese Kampioenschappen outdoor plaats.

Bij specifieke vragen aangaande handboogsport en evenementen kunt u contact opnemen met het bondsbureau van de NHB.

UPDATE
In Nederland is er niet zoals in andere landen sprake van een annulering van sportevenementen. Ook binnen de handboogsport annuleren we nog geen wedstrijden. Dit betekent dat onder meer de bondskampioenschappen komend weekend (7 en 8 maart 2020) doorgaan. Aan deelnemers en andere betrokkenen geven we onder meer de volgende adviezen, in lijn met wat het RIVM adviseert.
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Er is op dit moment geen reden om evenementen te vermijden of af te gelasten. Voor specifiek advies op lokaal niveau wordt geadviseerd contact op te nemen met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  en gemeente.

Zie verder het dossier van NOC*NSF op haar website, de website van het RIVM of onderstaande link met betrekking tot antwoorden op vragen: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#Aanpak%20en%20maatregelen%20in%20Nederland