Zondag 6 september stonden 107 jonge handboogschutters aan de lijn van De Meierijers in Berkel-Enschot. Verdeeld over verschillende categorieën streden zij om de Nationale titels op het onderdeel Outdoor.

Lowie Claessens opende het toernooi die begon met een kwalificatieronde van 72 pijlen. Deze kwalificatieronde werd door de junioren op de olympische afstand van 70 meter geschoten, maar voor de jongere categorieën stonden de doelen iets dichterbij. De Cadetten schoten op 60 meter, en de jongste schutters schoten op 30 meter bij de Aspiranten. De Compound Junioren & Cadetten schoten op de reguliere 50m en de Compound Aspiranten schoten ook op 30m. De sfeer was sportief en gezellig zoals graag wordt gezien bij deze jonge sporters.

De strijd bij de categorie Recurve Heren Junioren is uiteindelijk gewonnen door Damian Vaes en pakte daarmee verdiend zijn gouden medaille, op de tweede plek Chris Groot Wassink en na een spannende shoot-off wist Kay van Laarhoven brons te bemachtigen. Bij de Recurve Dames Junioren heeft Laura van der Winkel het goud weten te bemachtigen, Savanna Visser het zilver en Mary-Ann Tempelman brons. Bij de Cadetten werd de strijd hard gestreden en bij de Recurve Heren Cadetten kwam Yaël Smeets als kampioen naar voren, opgevolgd door Jelte Steer en op de derde plek na een spannende shoot-off tussen Koen Nonnekes en Marlon Camp, greep Marlon het brons. Bij de Recurve Dames Cadetten was de strijd net zo heftig. Fenna Bogaard ging er vandoor met de gouden medaille, Olga Sijbers met het zilver en na een spannende shoot off tussen Esmeralda Struijk en Marit van Grinsven, gaf Esmeralda’s X de doorslag en pakte zij het brons. De Recurve Heren Aspiranten categorie is gewonnen door Jarno van Gorkum met een score van 675, de tweede plek is gepakt door Rob Janssen met 638 en Cas Heijthuisen bemachtigde de derde plek. De Recurve Dames Aspiranten is Laura Wisse met een score van 655 ervandoor gegaan met het goud, Lotte van de Ven pakte zilver na 636 geschoten te hebben en Nele Bakker pakte brons met haar score van 611.

In de andere boog klasse, de compound bogen, kwam Rik Snelder als beste naar boven uit bij de Compound Heren & Dames Junioren. Hij wist zijn vorm te behouden, waardoor silver werd gepakt door Max Verwoerdt en brons door Jay Tjin A Djie. Bij de Compound Cadetten Heren heeft Robert van de Kamp, Stef Willems verslagen voor de gouden medaille met 142 tegen 137 en Hugo Deuling won zijn duel met Damian Tempelman met een score van 137 tegen 128 en pakt daarmee de bronzen medaille. De laatste ronde van De Compound Cadetten Dames was erg spannend! Uiteindelijk won Emma van Broekhoven van Aurora Janssen met een score van 132 tegen 130 en pakte daarmee goud. Zeëa Adamidis pakte de bronzen medaille met een score van 131 tegenover 121 van Jessie van den Munckhof. Bij de Compound Aspiranten leeftijdscategorie waren er dit jaar geen dames en is alleen de Heren categorie geschoten. Die is gewonnen door Klaas Slagter met een score van 705, de zilveren medaille is gewonnen door Max van der Stok met 645 en het brons is gepakt door Quinten van Roosmalen die 629 heeft geschoten.

Als kers op de taart heeft Quinty Roeffen een nieuw Nederlands record neergezet van 657 op de Recurve 60m Dames Cadetten! Deze geslaagde wedstrijd laat weer zien hoeveel getalenteerde helden er in de Handboogsport aanwezig zijn!

Klik hier voor de volledige uitslagen. Klik hier voor alle foto’s.