Dit weekend was het begin en de eerste ronde van de Virtual 2021 Indoor Archery World Series. 

Nederland had een totaal van 130 inschrijvingen! Hiermee had Nederland de derde plek bemachtigd bij het aantal aanmeldingen volgens de officiële cijfers van World Archery. Mexico staat op nummer 1 met 311 inschrijvingen en Maleisië nummer twee met 301 aanmeldingen. Een competitie waarbij iedere compound, recurve & barebow schutter zich voor kan aanmelden. Ronde 2 vindt plaats in het weekend van 19-20 december, dus vergeet je niet in te schrijven bij World Archery en neem het op tegen de rest van de wereld. 

Ook deed onze Nederlandse Olympische Recurve Selectie mee met deze online competitie. Niet alleen schieten ze mee in het individuele klassement maar ook als team. De teams moeten bestaan uit tenminste één man en één vrouw.
Nederland 1: Sjef van den Berg, Gabriela Schloesser en Steve Wijler.
Nederland 2: Rick van der Ven, Laura van der Winkel en Gijs Broeksma.
De uitslagen van het ‘Teams’ onderdeel wordt op een later moment bekend gemaakt door World Archery.
Alle uitslagen van het afgelopen weekend zijn te vinden
op Ianseo.

Hieronder een klein overzicht van iedere Nederlander in de top 100 in zijn/haar categorie.

Recurve MannenRecurve VrouwenCompound MannenCompound VrouwenBarebow MannenBarebow Vrouwen
Sjef van den Berg (5)Gabriella Schloesser (6)Mike Schloesser (14)Sanne de Laat (4)Wil van der Coelen (56)Heidi Peeters (9)
Steve Wijler (7)Quinty Roeffen (32)Max Verwoerdt (17)Martine Couwenberg (19)Gail Bertrand (20)
Rick van der Ven (17)Laura van der Winkel (43)Jean Pascal Everaers (35)Inge van Caspel (31)Sindy Hondema (72)
Jonah Wilthagen (26)Mary-Ann Tempelman (83)Rik Snelder (35)Laura Schuit (37)
Gijs Broeksma (37)Jay Tjin a Djie (83)Aurora Janssen (69)
Denzel Pleiter (57)Giselle Desousa (91)
Yaël Smeets (62)
Damian Vaes (93)

 

Wohlen Invitational

Tegelijkertijd met deze wereldwijde competitie was er ook een wedstrijd georganiseerd op de zondag door World Archery: De Wohlen Invitational. Gaby en Mike Schloesser waren hier allebei voor uitgenodigd. Allebei wisten zich te plaatsen in de gouden finales, die vanaf 16:00 werden gestreamd op de World Archery Facebookpagina. Dit was voor de schutters de eerste internationale wedstrijd op locatie sinds de start van de pandemie. Dus voor deze sporters een moment om te kijken hoe ze presteren onder druk. Als eerste mocht Mike beginnen met zijn strijd tegen de 19 jarige Robin Jaatma uit Estland. Mike liep snel één puntje achter maar wist consistent tienen te raken en Robin kon uiteindelijk de druk onvoldoende aan en Mike won het goud met 149 – 147. 

Gaby moest tegen de Zwitserse Maxine Pichonnaz en Gaby wist elke set met overtuiging te winnen en creëerde zo een eindstand van 6-0. Voor iedereen die live meekeek was het erg duidelijk te zien dat Gaby vergeleken met Maxine beter presteerde onder de druk van deze wedstrijd.

We willen iedere schutter bedanken die het afgelopen weekend heeft geschoten. Jullie zijn allemaal helden!